Hotel Okura

Bij Hotel Okura in Amsterdam zijn we begin 2020 gestart met de liftrenovatie van zowel de machinekamer, de liften en haar interieur. Het hotel maakt in totaal gebruik van 13 liften. Deze bestaan uit diverse types zoals een dienstlift, een gastenlift en zelfs een autolift. Voor de afgelopen renovatie zijn de 4 gastenliften compleet gerenoveerd. Denk hierbij aan het vervangen van de besturingskast, tractiemotor, bekabeling en het vernieuwen van het liftinterieur.

Het vijfsterren hotel Okura opende in 1971 haar deuren. Het gebouw telt 23 verdiepingen, maar zoals vaak in Azie heeft het geen 13e verdieping. Boven in het 78 meter hoge gebouw zit het twee sterrenrestaurant Ciel Blue en beneden mag Yamazato het met één ster doen. Kwaliteit staat net als bij onze liften voorop bij deze Japanse partner.

 

 

 

 

Van der Valk Tilburg

Het Van der Valk-hotel in Tilburg is een van de nieuwste Valk Exclusief-hotels. Het ruim opgezette hotel heeft 150 hotelkamers, 10 zalen, restaurant en bar. Daarnaast heeft het luxe faciliteiten zoals een moderne fitness en een heerlijk zwembad. Natuurlijk mogen een wellness, beautysalon en zelfs een dakterras niet ontbreken.

Al deze faciliteiten zijn bereikbaar met drie Mitsubishi-liften die het hotel heeft gekozen. Het is voor het hotel belangrijk om over hoge-kwaliteit liften te beschikken. Gasten en personeel moeten te allen tijde gebruik kunnen maken van de liften.

Bekijk onze collagepagina van Van der Valk-projecten!

Heerema

Bij Heerema in Leiden onderhouden wij 5 liften. Zo brengen wij het personeel in de morgen naar hun werkplek en in de middag naar  beneden voor de lunch.

Heerema Marine Contractors is marktleider in het transport, installatie en ontmantelen van offshore-constructies. Je kan hierbij denken aan vaste en drijvende constructies. Ze beschikken over de grootste kraanschepen ter wereld. Hun missie is om ieder project veilig, op tijd en binnen budget op te leveren. Zo doen wij dat ook met onze liften.

Lees meer over liftonderhoud.

VvE St. Hubertus

VvE St. Hubertus is een appartementencomplex waar vooral senioren woonachtig zijn. Zij maakten gebruik van een erg oude lift die nog met de hand open en dicht moest worden gedaan. Sinds 2019 is dat niet meer nodig. Ze maken nu naar tevredenheid gebruik van een nieuwe M-Use® lift.

De lift van VvE St Hubertus in Ede was aan renovatie toe. Ze kozen voor onze M-Use® lift. De Vve-voorzitter vertelt: “De M-Use® lift zou ik iedere VvE aanraden! Een win-winsituatie: we hebben een volledig nieuwe lift, maar dan voor een vast leasebedrag per jaar. Mitsubishi verzorgt het onderhoud en wij kunnen de lift altijd alsnog kopen.”

Technova College

Het Technova College is een hypermoderne mbo-school in Ede, waar alles draait om techniek en creativiteit. Het nieuwe technische college van Ede is een prachtige leer-werkomgeving waar studenten de juiste aandacht krijgen voor techniek. Ze worden door gepassioneerde docenten en medewerkers opgeleid tot technische en creatieve vakmensen. Hierdoor verstaan de studenten straks een vak waar de maatschappij om vraagt.

Onze partner, Bouwbedrijf de Kreeft, heeft in 2,5 jaar tijd een hypermoderne mbo-school neergezet. Bij een modern gebouw hoort uiteraard een moderne nieuwe lift. Daarom koos het Technova College Ede voor een duurzaam gebruiksmodel voor liften: M-Use®. Met M-Use® heeft het Technova Collega 40 jaar de beschikking over een goedwerkende lift, zonder zich zorgen te hoeven maken over liftonderhoud, reparaties en andere bijkomende kosten.

Techniekhuis Hengelo

In Hengelo is de voormalige fabriek van Stork Pompen gerevitaliseerd tot opleidingsgebouw voor het Techniekhuis in Twente. In de ruimtes waar vroeger nog drijfwerk en pompen werden gerealiseerd, is er nu plek voor technische opleidingen zoals bouwvakker of schilder. Het is de plek waar aankomende bouwprofessionals samenkomen en samenwerken om de beste in hun vak te worden.

Het pand heeft nog steeds de industriële uitstraling maar is desondanks zo duurzaam mogelijk gerenoveerd. Dit is onder andere terug te zien in de 650 zonnepanelen die het dak bedekken en door de circulaire M-Use® lift.

Residence du Sud

Bij de VvE aan de Kerkewijk was de lift in het appartementencomplex Residence du Sud nog niet eens zo heel oud, maar het aantal storingen, inclusief een aantal liftopsluitingen, was de ‘trigger’ om de lift aan te pakken. De keuze viel op een nieuwe lift volgens het M-Use® concept.

Gebruiksmodel voor liften

Een nieuwe lift kopen en hier geld voor lenen was echter geen optie. Doordat het appartementencomplex slechts 8 woningen telt, zouden de bewoners een behoorlijk bedrag moeten bijbetalen. Toen Residence du Sud hoorde over de mogelijkheden tot het bruikleen van een lift via het M-Use® concept, bleek dat een goed alternatief. Er werd een contract afgesloten van 20 jaar, waarmee Mitsubishi in bezit blijft van de lift en verantwoordelijk is voor onderhoud en eventuele reparaties.

VvE secretaris Breunis van de Pol over de keuze voor M-Use®: ‘Door te leasen komen de kosten voor ons nu een stuk lager uit. Verder hebben we nu een moderne Nexiez-tractielift van Mitsubishi en geen zorgen meer over storingen en onderhoud. Ook de keuring door het Liftinstituut maakt onderdeel uit van M-Use®. Je begrijpt wel dat de VvE hier niet lang over na hoefde te denken.’

Energiezuinig en meer comfort

Het grootste verschil is dat de lift nu een tractielift is in plaats van een hydraulische lift. Deze is daardoor een stuk energiezuiniger en minder duur in gebruik. Verder is het gebruikerscomfort toegenomen. Zo kozen de bewoners voor een grote spiegel in de lift, in verband met het ruimte-effect en veiligheid. Ook zijn rondom leuningen geplaatst en is er een bankje in de lift aangebracht. Het kooi-interieur en de muurkoppen zijn uitgevoerd in roestvrijstaal.

De Waagh

In het stadshart van Lelystad is het voormalig kantoorgebouw van de CBR, gerenoveerd tot appartementencomplex. Deze unieke woonlocatie bestaat uit 39 koopappartementen en is onderdeel van het nieuwe ontwikkelingsplan van het noordelijke deel van het centrum. De bewoners maken gebruik van 2 M-Use® liften. Samen met ReadyforLiving en van Wijnen is deze succesvolle samenwerking tot stand gekomen. Zo beschikken de bewoners voor de komende 40 jaar altijd over hun liften.

Olympic Hotel

Het Olympic Hotel Amsterdam is onderdeel van de ontwikkeling van de Sportas. Het hotel markeert met zijn toren van ruim 50 meter hoog de Sportas en schakelt het Olympisch gebied en het gebied met sportfaciliteiten van de Schinkeleilanden. Direct naast het Olympic Hotel ligt het Olympisch Stadion en het hotel heeft 309 kamers. In totaal hebben wij voor opdrachtgever Urban Hotel Real Estate bv 6 liften geplaatst.

Lees meer over onze nieuwbouw liftoplossingen.

Van der Valk-Amstel

Het nieuwe van der Valk hotel Amstel opende in september 2018 haar deuren. Het hotel bezit 206 kamers en faciliteiten zoals een zwembad, een tropen wellness en de nodige zalen en vergaderruimtes. Het hotel speelt hiermee in op zowel de zakelijke, als recreatieve markt.

Net als bij andere Van der Valk hotels hebben wij liften mogen installeren. We zijn dan ook verheugd en trots dat wij wederom het vertrouwen hebben gekregen van onze samenwerkingspartner. Bij Van Valk Amstel wordt er door gasten en personeel gebruik gemaakt van 4 liften.

Bekijk hier onze collagepagina van Van der Valk-projecten!