Van der Valk Hengelo

Centraal gelegen in Twente ligt Van der Valk Hotel Hengelo. Een mooie uitvalsbasis om te genieten van de rust in de regio. Het hotel heeft naast 203 kamers en luxe suites veel faciliteiten. Zoals een restaurant met hotelbar en 10 vergaderzalen.

En wat is een hotel zonder betrouwbare liften? In oktober 2020 gingen we aan de slag. We renoveerden de oude liften en bouwden ze om naar MOVE liften. Daarnaast plaatsten we ook twee volledig nieuwe MOVE liften: in de lobby en in een bijgebouw naar de kamers. Zo is Van der Valk Hotel Hengelo op het gebied van verticale mobiliteit klaar voor de toekomst.

Broederenklooster

Bij het voormalig Broederenklooster hebben we een van de eerste MOVE liften geplaatst. Een project dat voortkwam uit een eerdere succesvolle samenwerking met de uitbater. In 2001 installeerden we namelijk een Mitsubishi lift in Kasteel Engelenburg. Geweldig om opnieuw bij te kunnen dragen aan een mooi project.

Het Broederenklooster dateert uit de 13e eeuw. Daarmee is het één van de oudste gebouwen van Zutphen. Inmiddels is het volledig gerenoveerd en heeft het een hotel met restaurant en meerdere vergaderzalen. Het ligt midden in het centrum en beschikt over een mooi terras en eigen kruidentuin.

Hotel Okura

Bij Hotel Okura in Amsterdam zijn we begin 2020 gestart met de liftrenovatie van zowel de machinekamer, de liften en haar interieur. Het hotel maakt in totaal gebruik van 13 liften. Deze bestaan uit diverse type’s zoals een dienstlift, een gastenlift en zelfs een autolift. Voor de afgelopen renovatie zijn de 4 gastenliften compleet gerenoveerd. Denk hierbij aan het vervangen van de besturingskast, tractiemotor, bekabeling en het vernieuwen van het liftinterieur.

Het vijfsterren hotel Okura opende in 1971 haar deuren. Het gebouw telt 23 verdiepingen, maar zoals vaak in Azie heeft het geen 13e verdieping. Boven in het 78 meter hoge gebouw zit het twee sterrenrestaurant Ciel Blue en beneden mag Yamazato het met één ster doen. Kwaliteit staat net als bij onze liften voorop bij deze Japanse partner.

 

 

 

 

Van der Valk Tilburg

Het van der Valk hotel in Tilburg is een van de nieuwste Valk Exclusief hotels. Het ruim opgezette hotel heeft 150 hotelkamers, 10 zalen, restaurant en bar. Hiernaast heeft het luxe faciliteiten zoals een moderne fitness en een heerlijk zwembad! Natuurlijk mogen een wellness, beautysalon en zelfs een dakterras niet ontbreken!

Al deze faciliteiten zijn bereikbaar met drie Mitsubishi liften die het hotel heeft gekozen. Het is voor het hotel belangrijk om over hoge kwaliteit liften te beschikken. Gasten en personeel moeten ten alle tijden gebruik kunnen maken van de liften.

Van der Valk Leusden

Het Van der Valk hotel in Leusden was na circa 20 jaar toe aan een renovatie en modernisatie. Het perfecte moment voor nieuwe liftinstallaties, gezien ook de installaties toe waren aan vervanging. Van der Valk Leusden koos voor nieuwe liften met een M-Use® contract. De nieuwe levensduur van de liften is daarmee tot 40 jaar gegarandeerd.

Van der Valk Apeldoorn

Apeldoorn is een Van der Valk hotel rijker. Naast het Van der Valk hotel in zuid-oost Apeldoorn is er een nieuwe locatie geopend aan de noordkant van de stad. Het Van der Valk hotel Apeldoorn kenmerkt zich door een traditioneel karakter, wat afwijkt van de moderne torenstijl die je in veel andere hotels terugziet. Maar ook in een traditioneel hotel passen 3 Mitsubishi liften voor ultiem gemak voor de hotelbezoekers.

Olympic Hotel

Het Olympic Hotel Amsterdam is onderdeel van de ontwikkeling van de Sportas. Het hotel markeert met zijn toren van ruim 50 meter hoog de Sportas en schakelt het Olympisch gebied en het gebied met sportfaciliteiten van de Schinkeleilanden. Direct naast het Olympic Hotel ligt het Olympisch Stadion en heeft 309 kamers. In totaal hebben wij voor opdrachtgever Urban Hotel Real Estate bv 6 liften geplaatst.

Van der Valk-Amstel

Het nieuwe van der Valk hotel Amstel opende in september 2018 haar deuren. Het hotel bezit 206 kamers en faciliteiten zoals een zwembad, een tropen wellness en de nodige zalen en vergaderruimtes. Het hotel speelt hiermee in op zowel de zakelijke, als recreatieve markt.

Net als bij andere Van der Valk hotels hebben wij liften mogen installeren. We zijn dan ook verheugd en trots dat wij wederom het vertrouwen hebben gekregen van onze samenwerkingspartner. Bij Van Valk Amstel wordt er door gasten en personeel gebruik gemaakt van 4 liften.

Wijnhavenkwartier

Samen met aannemer Heijmans hebben wij in Den Haag gebouwd aan het nieuwe Wijnhavenkwartier, één van de grootste binnenstedelijke kantoortransformaties in Nederland. In twee jaar tijd is het voormalige gebouw van het ministerie van Justitie & Veiligheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken omgebouwd tot een levendig woon-, werk- en studiegebouw midden in de stad.

Het gebouw werd tot op het betonskelet gesloopt en vanaf daar weer volledig opgebouwd. Uitdaging hierin waren de lege verdiepingsvloeren met grote liftkern. Aangezien deze liftkern, bestaand uit voorgespannen beton, in het hart van het gebouw essentieel is voor de constructieve stabiliteit, mochten hier tijdens de montage van de liften geen gaten in worden geboord. Voor onze Nieuwbouw monteurs was dit best uitdaging.

Op de begane grond en de verdiepingen twee tot en met vier van de toren en in de laagbouw is de campus van Universiteit Leiden gevestigd. Hier krijgen 3.500 studenten onderwijs in de vakken recht en bestuur. Boven de campus, op de verdiepingen vijf en zes van de laagbouw, zitten kantoren. In de strip op straatniveau zitten diverse voedingsgerelateerde ondernemingen. De vijfde tot de twintigste verdieping van de toren tellen nu in totaal 162 appartementen en 8 penthouses.

Van der Valk Utrecht

Beleving in een lift

Een lift is voor velen maar een lift. Het brengt je van A naar B. Interactie met anderen is dan vaak ook niet waar men behoefte aan heeft. De bedoeling is dat de liftreis zoals nu bij Van der Valk in Utrecht operationeel hier verandering in gaat brengen. Er is tijdens de rit een algemeen onderwerp waar men het luchtig over kan hebben wat sociaal contact makkelijker maakt. Liftscapes heeft proberen te zorgen dat de beleving in de lift niet alleen voor bezoekers van de lift socialer wordt, maar ook voor het hotel Van der Valk voor een duurzame relatie kan zorgen met de gasten.

Martin en Nanny van der Valk hadden als doel om een spraakmakend aandachtspunt te realiseren dat het thema van het hotel zou benadrukken. Alles moest namelijk de Utrechtse binnenstad uitstralen. In Italië had Nanny ooit eens in een lift een bankje en
lamp zien staan. “Een gezellig zitje”, aldus Nanny. Daar wilde ze iets mee doen, met die speciale liftbeleving. “Een filmpje of livebeelden van camera’s aan de buitenkant van het hotel zouden niet volstaan. Te simpel of niet mooi genoeg.”, aldus Nanny van der Valk.

“Het moet de eyecatcher worden van het hotel. Toen het af was dacht ik, wow. Dit is veel leuker nog dan dat ik bedacht had.”, zegt Nanny van der Valk over hun nieuwe liftbelevingen in het hotel.


Waarom deze liftreis door Utrecht?

Filmmaker Robbert Vogtländer werd gevraagd om in dit vraagstuk te duiken en heeft uiteindelijk met computer-animatiestudio Happy Ship uit Groningen een unieke liftreis door Utrecht mogelijk gemaakt. Na een half jaar van conceptschetsen, technische research, fotografie en tests gaan vandaag, op 14 juli, de deuren open voor dit unieke virtuele uitzicht. De liftreis is in allebei de 2 Mitsubishi-liften bij het nieuwe Van der Valk Utrecht te beleven.

“Wij wilde iets bieden dat verder ging dan een filmpje in een lift. Het moest een visuele ervaring worden. Wat leuk een filmpje, maar hey, er is iets meer mee. We hoeven ons niet te beperken tot de werkelijkheid, maar we hoeven ons ook niet alleen te beperken tot een uitzicht.”, aldus Robbert Vogtländer.

De lift, die vanaf de parkeerkelder tot en met de 20ste etage van het hotel op en neer gaat, is verbonden met sensoren waarbij de locatie van de lift doorgestuurd wordt naar een computer die bepaald wat de animatie op het scherm moet weergeven. De computer regelt op basis van het tijdstip ook het soort beelden. Er is namelijk ook rekening gehouden met verschillende seizoenen. Geen beeld is hetzelfde. Vogtländer: ,”Het is een venster dat langs de realiteit schuift.”

Een liftscape in een lift

Tijdens deze liftreis zie je vogels vliegen, zie je aan de bomen dat de wind waait, golft het water van de Oudegracht en beweegt de aarde zich onder de zon met dezelfde nauwkeurigheid als de klok van de Dom. Een wereldprimeur, aldus bedenker Robbert Vogtländer. De naamspeling liftscape heeft niet direct iets met escape rooms te maken, waarvan er ook verschillende in Utrecht te vinden zijn. Je hoeft hier niet uit de lift te ontsnappen. Alhoewel je wel even uit de werkelijkheid kunt ontsnappen terwijl je in de Mitsubishi lift staat.

Tevens evacuatielift

Er is naast deze unieke liftbelevenis ook nog een andere unieke functie aan deze liftinstallaties. Je hoeft met de liftcape beleving niet te ontsnappen, maar mocht er brand uitbreken of sprake zijn van een calamiteit, dan kan er een beroep worden gedaan op de
evacuatiefunctionaliteiten van de liften. Normaal gesproken kan een personenlift in geval van nood niet gebruikt worden voor evacuatie, behalve door de brandweer als het een brandweerlift betreft. Langzaam maar zeker groeit echter het besef dat het noodzakelijk is om liften te gebruiken als je snel gebouwen wilt ontruimen bij brand of calamiteiten. Bij het toepassen van deze nieuwe evacuatiebesturing van Mitsubishi kunnen bij nood wél mensen geëvacueerd worden met een personenlift. Op vooraf bepaalde evacuatie/verzamel-verdiepingen wordt een evacuatie-tableau geplaatst wat door een geïnstrueerd persoon (bijvoorbeeld een BHV-er) in werking gesteld kan worden. Bij de nieuwe evacuatieschakeling is veel aandacht besteed aan bedieningseenvoud en gemak. Deze 2 liften bij Van der Valk zijn dus officieel ook een evacuatielift.

Bezoek de liftbeleving

Er is een sneak preview van de reis in de lift om Utrecht beter te leren kennen. Natuurlijk is het leuker om het zelf te gaan beleven. Dit kan bij Van der Valk in Utrecht op Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht. De liften zijn bij binnenkomst via de Lobby aan de linkerkant te vinden. Vanaf nu is het bekende ‘liftdeur-staren’ verleden tijd en liftreizen de nieuwe ervaring.