Nigerdreef Utrecht Overvecht

In de Nigerdreef-flat heeft Portaal 174 woningen. De woningen dateren van eind jaren zestig en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Vanaf maart 2021 werden deze woningen comfortabel en energiezuinig gemaakt en kregen ze een uitstraling die past bij deze tijd. De binnenkant werd vernieuwd, waarbij de liften natuurlijk niet konden ontbreken.

De bewoners kunnen nu gebruik maken van 6 MRL-special-liften, waarvoor het liftontwerp speciaal is aangepast op de beschikbare schachtafmetingen.

Lees meer over onze maatwerkliften.

Havenhuis

Op een eilandje in de Antwerpse haven ”Kattendijk” vind je een eyecatcher die je niet snel zult vergeten, ”Het Havenhuis”. De taak was simpel: breng zowel de technische als administratieve diensten onder op een gezamenlijke plek. Het monumentale pand dat voorheen diende als brandweerkazerne bleek de geschikte plek om dit project te realiseren.

In het pand hebben wij twee unieke glazen liften geïnstalleerd. Het plaatsen van deze maatwerkliften had nog wel wat voeten in de aarde. De liftschacht is iets schuin en het nieuwe bovengedeelte kan door de wind soms 5 centimeter naar links of rechts bewegen.

Openluchtmuseum

Bij het Nederlands Openluchtmuseum hebben wij in 2017 een unieke glazen lift geplaatst tijdens de renovatie van het entreegebouw. De lift heeft drie stopplaatsen om bezoekers te vervoeren naar de juiste verdieping.

Het entreegebouw van het Openluchtmuseum bestaat onder andere uit de in- en uitgang van het museum, een café, een museumwinkel en de informatiebalie. Ook biedt het nieuwe gebouw ruimte voor een overzicht van de Nederlandse geschiedenis, verteld in een canon van 50 belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen.

Het Openluchtmuseum bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Het geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Jong en oud kunnen in het uitgestrekte museumpark ervaren hoe de geschiedenis van ons dagelijks leven is verbonden met de grote gebeurtenissen uit het verleden. Mede daarom is de lift in het museum onmisbaar voor ouderen en mindervalide bezoekers.

Lees meer over onze maatwerkliften!