De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht

Let op: wij hebben op dit moment te maken met langere levertijden dan u van ons gewend bent

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Maatwerk liften voor elke situatie

Soms heb je meer nodig dan een standaardlift. Denk maar aan een ronde lift, een lift van een bepaald materiaal, of een lift die een bepaald hefvermogen of snelheid moet hebben. Dan heb je een lift op maat nodig.

Een maatwerklift die past bij het gebouw

Soms stel je speciale eisen aan een lift. Heeft het gebouw een speciale uitstraling? Dan passen we het uiterlijk van de lift aan. Of misschien is het gebouw zo hoog, dat een gewone lift niet snel genoeg is. Het kan ook zijn dat de ruimte in het gebouw beperkt is. In al deze gevallen is een standaard liftoplossing niet geschikt. Wij denken dan met je mee om samen tot de juiste oplossing voor het gebouw en de gebruikers te komen. Onze experts maken gebruik van capaciteitsberekeningen en simulaties als dat nodig is. Afhankelijk van wat er nodig is, kiezen we voor een ‘special’ of een ‘semi-special’ maatwerk lift.

Waarom ontwerp je met ons een maatwerk lift, terwijl dat bij andere producenten niet kan? Wij hebben een eigen, Nederlandse liftenfabriek. Daarin ontwerpen en bouwen onze eigen engineers elke dag aan gewone en bijzondere liften.

Mauritshuis

Den Haag

Uniek project met unieke glazen liften in het Mauritshuis in Den Haag.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Mauritshuis

De kracht van capaciteitsberekeningen en simulaties

Bij liftsimulaties wordt digitaal het verkeer in een gebouw gesimuleerd tijdens dal-, normaal- en piekuren. Dit alles om te kijken hoe snel het verkeer in het betreffende gebouw kan worden verwerkt. Over de snelheid van afhandeling en duur van wachttijden, zijn regels. Dit zijn weliswaar veelal geen bindende regels, maar zijn wel vaak opgenomen in bestekken van ontwikkelaars/architecten als zijnde hier moeten de liften aan voldoen.

Wat wij regelmatig zien is dat we een aanvraag met bijbehorend bestek krijgen waarin bijv. staat: we willen 2 liften van 1.050kg voor ‘x’ aantal verdiepingen in een kantoor en de wachttijd mag tijdens normaal-uren niet meer dan bijv. 10 seconden zijn en tijdens piekuren niet meer dan 20 seconden.

Vervolgens gaan wij simuleren en vragen we het vloeroppervlak, type gebouw en verwachtte aantal mensen per verdieping op en dan blijkt dat die wensen (dus wachttijd) helemaal niet haalbaar zijn met 2 liften. N.a.v. van deze simulaties maken wij dan o.b.v. de gewenste tijden een nieuwe liftcapaciteitsberekening waaruit bijv. blijkt dat er 2x 1600 kg liften of 3x 1050kg liften nodig zijn. Dit is de kracht van capaciteitsberekeningen en simulaties.

Een lift op maat

Bij Mitsubishi Elevator Europe ontwerpen we samen een maatwerk lift die helemaal aan jouw specifieke wensen en ideeën voldoet. Denk je dat jouw idee toch niet uit te voeren is? Wij gaan de uitdaging graag aan.

Goederenlift op maat?

Een goederenlift speciaal met jouw eigen wensen is absoluut een mogelijkheid. Zo is het mogelijk om een ‘heavy duty’ lift te laten maken met een extra groot hefvermogen zodat je bijvoorbeeld een vleugelpiano kunt vervoeren. We kunnen ook een extra grote goederenlift maken. We hebben bijvoorbeeld een lift ontworpen van 2,70 m breed en 12,5 m diep, waarmee een auto met caravan kan worden vervoerd.

Hydraulische lift voor ontwerpvrijheid

meer Verder kunnen we ook het systeem aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hydraulische of een tractielift. Bij hydraulische liften hoeft het aandrijvingssysteem niet boven de lift te worden geplaatst, waardoor je meer vrijheid hebt in het ontwerp. Ook kun je kiezen voor een elektrische lift. Zo hebben we een elektrisch aangedreven lift geplaatst in het Van Gogh museum. Bij deze lift is alle elektronica netjes weggewerkt.

Oude lift met nieuwe technologie

Het kan ook zijn dat de ruimte in het gebouw zo beperkt is, dat er geen standaard liftschacht geplaatst kan worden. Of er is een verouderde maatwerklift in het gebouw aanwezig. Ook dan kunnen wij van dienst zijn. Zo hebben we in het Provinciehuis in Arnhem de oude liftinstallatie 1 op 1 gekopieerd, maar dan met de nieuwste technologie. Nu kan die lift weer 25 jaar mee.

Voor elke situatie vinden wij een oplossing. De lift mag geen restrictie zijn in het gebouw!

Evert Visser
Senior Managing Director

Persoonsliften op maat

Wij hebben ontzettend veel ervaring met het op maat maken van personenliften. Zo is het bij ons mogelijk om de hele liftschacht en de liftkooi aan te passen aan je wensen.

Wijnhavenkwartier - Universiteit Leiden

Den Haag

Het Wijnhavenkwartier ligt in de hofstad. Het heeft 12 liften en een roltrap in gebruik. Deze worden gebruikt door bewoners en studenten.

Nieuwbouw
Lees meer over Wijnhavenkwartier - Universiteit Leiden

Energy Academy

Groningen

De Energy Academy Europe is het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland. Hier werkt het bedrijfsleven, onderwijs en de wetenschap samen.

NieuwbouwOnderhoudBreaam-NL
Lees meer over Energy Academy

Van der Valk Utrecht

Utrecht

Bij Van der Valk Hotel Utrecht wordt de eerste evacuatielift van Nederland gebruikt

Nieuwbouw
Lees meer over Van der Valk Utrecht

Student Experience

Amsterdam

Zelfstandige studentenwoning in een modern studentencomplex.

Nieuwbouw
Lees meer over Student Experience

Wijnhavenkwartier

Den Haag

VvE woningen in het Wijnhavenkwartier in Den Haag met 20 verdiepingen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Wijnhavenkwartier

Zalmhaven

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

NieuwbouwM-Use
Lees meer over Zalmhaven

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Blaak 16

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw
Lees meer over LAM

Amsterdam RIV

Amsterdam

Het Amsterdamse RIV is een nieuwbouwproject in de Rivierenbuurt in Oud-Zuid.

Nieuwbouw
Lees meer over Amsterdam RIV

Lourdeskade

Tilburg

Woningcomplex in het Brabantse Tilburg gelegen aan het Lourdesplein

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Lourdeskade

‘Special’ lift op maat

Een ‘special’ lift bouwen we helemaal zelf in onze fabriek in Veenendaal. Het is bij een ‘special’ maatwerk lift daarom mogelijk om alles aan te passen. Zolang het maar binnen de huidige wet- en regelgeving valt. Dat geldt voor zowel goederen- en personenliften.

We hebben bijvoorbeeld in het Mauritshuis in Den Haag een ronde, glazen lift geplaatst. Deze lift komt voor een deel buiten en is geplaatst in een ronde, glazen liftschacht. Zelfs de liftgeleiding is van glas.

‘Semi-special’ lift op maat

Bij een ‘semi-special’ maatwerk lift wordt 1 van de 5 standaard productlijnen als basis gebruikt. Deze standaardlift wordt dan aangepast aan jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bijzonder kooi-interieur. Denk hierbij aan deuren of wanden die van glas of hout worden gemaakt, of een speciaal plafond. Er is heel veel mogelijk. Zo past je lift bij het gebouw en jouw eigen wensen.

Ik zoek een lift
voor de sector:

Woning Woning Woning
Musea Musea Musea
Onderwijs Onderwijs Onderwijs
Overig Overig Overig
Kantoor Kantoor Kantoor
Zorg Zorg Zorg
Hotel Hotel Hotel
Industrie Industrie Industrie

Vrijblijvend meer informatie over een lift op maat?

We hebben een uitgebreide brochure met onze maatwerk projecten, maar uiteraard komen we die ook persoonlijk toelichten. Neem vrijblijvend contact op met een van onze liftspecialisten.

Inspiratie nodig? Bekijk onze brochure ‘Heavy Duty, Health Care & Specials’ voor een mooi overzicht van de maatwerk liften die we al hebben gemaakt.

Vraag brochure maatwerk aan

Wij gaan graag met je in gesprek om jouw wensen en ideeën te bespreken. Geen enkele situatie is ons te gek. Daag ons uit!

Vrijblijvend contact opnemen