De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Hoe liften beleggingswaarde kunnen toevoegen aan jouw vastgoed?

Blog - Geplaatst op 24 maart 2020

Als belegger wil je zoveel mogelijk uit je vastgoedinvestering halen. Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen, is het verstandig om je te oriënteren op de mogelijkheden. Wat veel beleggers niet weten, is dat je lift extra waarde kan toevoegen aan je vastgoed. Maar hoe werkt dit precies? In deze blog lees je er meer over.

Zoals gezegd is het als belegger zaak om de waarde van je investering hoog te houden. Je wilt dan ook gaandeweg niet tegen onvoorziene kosten aanlopen of te maken krijgen met een waardedaling van je investering. Aan de andere kant kun je de waarde van je pand verhogen door extra te investeren in je pand. Een van die mogelijkheden is de lift.

Afschrijving van je lift

Net als je auto daalt de lift tijdens zijn levensduur in waarde. Een goed gebouwde lift wordt traditioneel op de balans afgeschreven in 15 tot 20 jaar. Tegenwoordig zijn er echter ook merken en lifttypes die een stuk goedkoper zijn in de aanschaf, hetgeen vaak gepaard gaat met mindere kwaliteit en een kortere levensduur. Hierdoor worden deze liften al tussen de 10 en 15 jaar afgeschreven. Dit betekent dat dergelijke liften na deze periode, geen economische waarde meer vertegenwoordigen voor je vastgoed. De lift werkt wel, maar voegt in feite voor jou als belegger niets meer toe. Tegelijkertijd weet je vanuit de meerjarige onderhoudsplanning (MJOP) wel dat er hoge investeringen aan zitten te komen. Kortom de lift in jouw vastgoed vertegenwoordigt alleen nog een kostenpost.

Met M-Use® heeft Mitsubishi een liftmodel op de markt gebracht, waarbij de periode van afschrijving 30 jaar is. Deze is zelfs nog te verlengen tot 40 jaar. Hoe dat kan? M-Use® is gestoeld op het principe van een gebruiksmodel waarbij afgerekend wordt op basis van daadwerkelijk gebruik. Dit betekent dat we vooraf, aan de hand van liftsimulaties, inschatten wat het jaarlijkse liftgebruik in jouw gebouw gaat zijn. Op basis hiervan maken we een contract met bijbehorende beschikbaarheid- en prestatieverplichtingen van de lift evenals een jaarlijkse vergoeding die hier tegenover staat. In dit jaarlijkse bedrag zit alles. Dus niet alleen de plaatsing van een nieuwe lift, maar ook onderhoud, vervangingen en zelfs keuringen door derden. Via monitoring gaan we vervolgens het jaarlijkse aantal ritten bijhouden en doorberekenen naar het eerder vastgestelde bedrag. Maak je minder ritten krijg je geld terug. Maak je er meer moet er iets bijbetaald worden. Heel transparant en wel zo eerlijk.

Het mooie van dit model is niet alleen dat je gedurende 30-40 jaar verzekerd bent van werkende liften en vaste voorspelbare kosten, ook kunnen kosten heel transparant doorberekend worden aan de huurders/gebruikers van jouw vastgoed. Zodoende staan tegenover jouw kosten als belegger altijd opbrengsten. En dit gedurende de hele levensduur van de lift, want er wordt immers ook met ons als Mitsubishi afgerekend op basis van gebruik.

30-40 jaar zekerheid

Bij Mitsubishi zorgen wij er met M-Use® dus voor dat de huurders in jouw pand de lift voor 40 jaar kunnen gebruiken. Dit is aanzienlijk, als we dit tegenover het marktgemiddelde zetten (15-20 jaar). Hoe dat kan? Onder andere door de hoge kwaliteit van de lift en het toepassen van de juiste onderhoudstechnieken. De lift is vanaf afstand te monitoren, zodat Mitsubishi precies weet wanneer de lift toe is aan een onderhoudsbeurt of vervanging van een liftcomponent. Zo wordt de beschikbaarheid van de lift gewaarborgd.

Voorspelbaar rendement

Via het vaste jaarlijkse bedrag zijn wij ook verantwoordelijk voor de kosten die liftonderhoud en eventuele reparaties en storingen in 40 jaar met zich meebrengen. Zo ben jij als belegger af van grote investeringen als het gaat om renovaties of het moderniseren van je lift. Tevens heb je door dit vaste bedrag geen verrassingen en kan je bouwen op een voorspelbaar rendement.

 

Goedkoper uit met M-Use®

Door de contractueel gegarandeerde hoge beschikbaarheid van je lift, is het mogelijk om de lift mee te nemen in je kosten en opbrengsten berekening per verhuurbaar vloeroppervlakte. Ook wel vvo berekening genoemd. Een mooi voorbeeld hiervan vinden we aan de Amsterdamse Zuidas. Hier wordt een dynamisch stuk stadsdeel bevolkt door zo’n 300 bedrijven, verdeeld over maar liefst 125.000m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Van onze klant, een van de grootste vastgoedbeheerders van Nederland, ontvingen wij een rapportage waarin ook de kosten per m2 van de lift werden berekend. Hierin werden de totale kosten van een traditionele lift (= initiële aanschaf i.c.m. een los onderhoudscontract) vergeleken met M-Use® liften. M-Use® kwam met €1,89 per m2 voordeliger uit de bus dan de traditionele liften in hun portfolio met €1,92 per m2. Over 40 jaar scheelt je dit als belegger dus al gauw €150.000 op je kosten voor liften.

 

madaster kaart lift

Restwaarde materialen

Als je lift na 40 jaar wordt vervangen door een nieuwe lift, is deze niet helemaal afgeschreven. Doordat Mitsubishi al haar M-Use® liften registreert in een online materiaalpaspoort, kun je zien welke materialen er na 40 jaar kunnen worden hergebruikt. Deze vertegenwoordigen de restwaarde van je lift.

Meer weten over wat M-Use® kan betekenen voor jou als belegger? Neem contact met ons op!

Contact opnemen Meer informatie over M-Use®

Meer gerelateerd nieuws lezen?

Mitsubishi Elevator Europe: voorloper in circulair ondernemen in de bouw

Als er dus ergens een enorme kans is voor circulair ondernemen, is het wel in de bouw. Met duurzaamheid in haar DNA is liftfabrikant Mitsubishi Elevator Europe in Nederland een voorloper op dit gebied.

Lees meer over Mitsubishi Elevator Europe: voorloper in circulair ondernemen in de bouw

Circulair bouwen: wat zijn de knelpunten?

Circulair bouwen. In de bouwsector gonst deze term rond, maar hoe realiseer je dat circulair bouwen nou echt? Waar loop je tegenaan in het bouwproces?

Lees meer over Circulair bouwen: wat zijn de knelpunten?

Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?

Op welke manieren past de bouwsector duurzaamheid toe? Van een energiezuinige lift tot een CO2 houdende bouwsteen. Bekijk hier duurzame bouwvoorbeelden.

Lees meer over Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?