De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liftonderhoudscontract: overstappen of niet? 5 tips!

Blog - Geplaatst op 12 november 2020

De meeste liftonderhoudscontracten lopen aan het einde van het kalenderjaar af. Nu is het moment om te kijken of je als bestuur nog tevreden bent. Is overstappen naar een andere onderhoudspartij de juiste keuze of heb ik nog wel het juiste type contract? In deze blog geven we 5 praktische tips.

1. Check je opzegtermijn

Voordat je wilt gaan overstappen is het goed om te kijken naar je huidige contract. Controleer de looptijd, verlenging en de opzegtermijn. Hieruit zal blijken of het mogelijk is om over te stappen. Als je gaat overstappen zijn dit ook belangrijke aandachtspunten voor het nieuwe contract.

2. Breng alles helder in kaart

Ga van te voren na waarom je wilt overstappen. Bespreek dit met het bestuur en schrijf je redenen op. Heb je het idee dat je teveel betaalt? Of is het contact met de onderhoudspartij niet naar wens? Om de juiste beslissing te nemen en de juiste vergelijking te maken dien je alles helder in kaart te brengen.

3. Wat moet je regelen?

Overstappen van onderhoudspartij is in de praktijk meer dan alleen wat papierwerk. Het is van groot belang dat jullie storingsdienst binnen de VvE op de hoogte is van een nieuwe storingsopvolging. Je dient te beginnen met de spreekluisterverbinding te controleren. Houdt er rekening mee dat deze moet worden omgeprogrammeerd of in sommige gevallen volledig moet worden vervangen. Kies je voor Mitsubishi? Dan nemen we dit voor je uit handen.

4. Actualiseer je huidige contract

Wil je jouw contract actualiseren bij je huidige onderhoudspartij? Maak dit bespreekbaar bij je contactpersoon. Als je al een geruime tijd bent aangesloten bij een partij, zijn er mogelijkheden om verder te kijken dan een verlenging onder dezelfde voorwaarden. Door nieuwe ontwikkelingen in de markt zoals remote monitoring is er tegenwoordig onderhoud mogelijk op afstand. Zo zijn we storingen voor en zijn er geen onnodige onderhoudsbeurten meer.

kosten liftonderhoud

5. Vergelijk je offertes

Voordat je definitief de knoop doorhakt, is het belangrijk dat je de juiste vergelijking maakt. Als je een beslissing maakt rondom liftonderhoud is het goed om technische kennis in huis te hebben. Er zijn grote verschillen die in de praktijk toch anders blijken te zijn. Kijk daarom goed naar de voorwaarden en risico’s. Hoe hoog is je eigen risico, wat zijn de voorrijkosten en wat is nog meer inbegrepen? Vergelijk het juiste type contract en maak dan een keuze.

Hoe tevreden zijn andere VvE’s over hun liftonderhoud?

VVEO deed vorig jaar onderzoek naar tevredenheid over liftonderhoud onder 1176 bestuurders en beheerders van Nederlandse VvE’s. Dit leverde interessante inzichten op. Bijvoorbeeld over het liftonderhoudscontract en de kosten van liftonderhoud. Weet jij wat je jaarlijks kwijt ben aan liftonderhoud? En wat vinden VvE’s van hun onderhoudspartij? Bekijk de resultaten van het onderzoek en ontdek waar jij staat met jouw VvE."In 10 jaar tijd heeft de lift maar 2 keer stilgestaan"

‘’Deze appartementen zijn enorm in trek. Zijn VvE heeft het goed voor elkaar. Door een sterk MJOP wordt er op de juiste manier geïnvesteerd in de toekomst en heeft men voldoende in kas.

Lees meer over "In 10 jaar tijd heeft de lift maar 2 keer stilgestaan"

"Onze bewoners zijn erg blij met een storingsvrije lift"

Staat de lift in jouw appartement alweer stil? Het is de nachtmerrie van veel VvE bestuurders en bewoners. Als VvE-bestuur wil je weten waar je aan toe bent als het om liftonderhoud gaat.

Lees meer over "Onze bewoners zijn erg blij met een storingsvrije lift"

5 tips om liftstoringen te voorkomen

Liftstoringen voorkomen is beter dan oplossen. Wist jij dat je iets kunt doen om liftstoringen te voorkomen? Bekijk onze 5 praktische tips.

Lees meer over 5 tips om liftstoringen te voorkomen