De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

MEE gelooft in kwaliteit en dienstverlening, zónder technisch protectionisme

Nieuwsbericht - Geplaatst op 28 oktober 2021

Bij Mitsubishi Elevator Europe geloven we in de kwaliteit van onze producten en dienstverlening. Dat willen we niet voor ons zelf houden. Daarom bieden we open source besturingssystemen aan, waarbij de technische protectie van de software af is. Dat betekent dat iedereen hier gebruik van kan maken. Bang voor concurrentie? Zeker niet! Want wij hebben geen technisch protectionisme nodig om ons te onderscheiden. Dat doen we namelijk met (onder andere) perfecte service en bediening van klanten.

Open-source; software zonder protectie

De software in universele liftbesturingen is ‘open-source’. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een algemene taal die andere liftcomponenten gemakkelijk begrijpen. Hierdoor is een verbinding met de andere liftcomponenten zo gelegd, zonder dat daar veel werk, moeite en afstemming bij komt kijken. Een vrij verkrijgbaar besturingssysteem vervangen in een lift verloopt hierdoor snel en soepel, want het is makkelijk te integreren met de andere liftcomponenten.

Veranderende marktbehoefte

Vanuit de markt is er steeds meer vraag naar en behoefte aan vrije toegankelijkheid van componenten en open source besturingssystemen. Projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en andere liftgebruikers willen zich niet langer binden aan één partij. Adviseurs van deze organisaties raden tegenwoordig sterk aan om open source software te gebruiken. Ook in aanbestedingen is de eis van open source software en vrije toegankelijkheid van componenten vaker regel dan uitzondering.

Een voorbeeld van een aanbesteding met de vraag naar open source software en vrije toegankelijkheid van is die van woningbouwcorporatie Portaal in Utrecht. Zij kozen heel bewust voor een alternatief op de standaard concepten, namelijk de MOVE. Onze nieuwe standaard lift die gebruik maakt van vrij verkrijgbare componenten zonder technisch protectionisme.

Standaard lift volgens open protocol

Mitsubishi Elevator Europe is een van de weinige spelers in de markt die deze lift aanbiedt en is uniek door eigen productie en assemblage in Nederland. Daarnaast zijn in de MOVE componenten toegepast die passen binnen het Duitse open protocol CANopen-lift. Een werkgroep in Duitsland ontwikkelde een open protocol, waarbij de communicatie via componenten verloopt op een gestandaardiseerde manier. Dankzij het open protocol van de MOVE zijn componenten snel en eenvoudig toepasbaar op deze lift.

De MOVE is nu ook afneembaar binnen ons M-Use® gebruiksmodel.