De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

MOVE in M-Use®: duurzaamheid in het kwadraat

Nieuwsbericht - Geplaatst op 13 oktober 2021

Mitsubishi Elevator Europe zet een volgende, grote stap richting circulair liftgebruik. Vanaf 1 oktober 2021 kunnen onze partners onze meest duurzame lift, de MOVE, afnemen binnen het M-Use® gebruiksmodel. Een goede aftrap van de Week van de Duurzaamheid, die van 8 tot en met 16 oktober 2021 plaatsvindt.

C2C-certificaat

De MOVE lift is een voordelige, machinekamerloze lift van hoge kwaliteit. De lift is volledig ontworpen volgens de cradle-to-cradle (C2C) filosofie en beschikt over het officiële C2C-certificaat. Deze certificering toont een gesloten kringloop van materialen aan. Hiermee is Mitsubishi Elevator Europe de eerste leverancier ter wereld met een C2C gecertificeerd lifttype.

De MOVE is gebaseerd op een LEAN ontwerp- en productieproces. Hierdoor heeft de lift een zeer lage milieu impact. Voor de productie van de lift worden ruim 25% minder grondstoffen gebruikt dan bij een gemiddelde productie. Daarnaast is de MOVE zo ontworpen dat alle onderdelen gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden, onder andere volgens het ‘niet-lassen, niet-lijmen’-principe. Zo is hergebruik van materialen en componenten nog gemakkelijker.

MOVE in M-USE®

Door de MOVE binnen het M-Use® gebruiksmodel af te nemen, kies je voor een duurzaam product én gebruiksmodel. M-Use® is een uniek circulair gebruiksmodel voor liften, gebaseerd op pay-per-use en gerealiseerde liftprestaties: zo betaal je enkel voor service op basis van het daadwerkelijke gebruik. Hierdoor is de kwaliteit en het gebruik voor lange termijn gegarandeerd. De kern van M-Use® is de verlenging van de zogeheten value hill: materialen en componenten voor een langere levensduur gebruiken dan normaal.

Daarnaast worden binnen het M-Use® gebruiksmodel zoveel mogelijk onderdelen hergebruikt aan het einde van de levenscyclus. Is dit niet mogelijk, dan volgt recycling. Op een verantwoordelijke manier dragen we zorg voor alle onderdelen, tijdens de gehele contractperiode, maar óók daarna.

M-USE® in gebruik

Benieuwd wie je voorgingen met deze duurzame liftoplossing? Vorige maand ondertekende directeur Luc van der Berg van Wonen Meerssen het M-Use® contract voor woningcorporaties. Ook installeerde bouwbedrijf Kreeft als eerste de MOVE lift.