De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Waarom Patrimonium Urk voor Mitsubishi koos: ‘Een betere lift én tevreden bewoners’

Blog - Geplaatst op 22 juni 2020

Woningcorporatie Patrimonium Urk had jarenlang problemen met een hun liften: veel storingen en stilstand. Daarom gingen ze op zoek naar betrouwbare vervangers en vonden die: twee nieuwe liften. Albert Woord, projectleider en opzichter bij Patrimonium Urk, vertelt waarom de keuze op Mitsubishi viel.

Bijzondere bevolkingsopbouw

‘Urk heeft een jonge bevolkingsopbouw en een sterke bevolkingsgroei. Zo is 50% van de inwoners op Urk 21 jaar of jonger. De vraag naar woningen neemt toe en dit leidt tot hogere huizenprijzen. Hierdoor is het voor jongeren, maar ook voor ouderen, lastig om aan een betaalbare woning te komen.’ Albert vertelt: ‘En omdat we zo weinig ruimte hebben op Urk, is het belangrijk dat we de hoogte in gaan om betaalbare (huur)appartementen te realiseren. Binnen een appartementencomplex is een goede lift natuurlijk heel belangrijk.’

Na 7 jaar al toe aan vervanging

Het Ankerlicht was één van de eerste grote appartementencomplexen die Patrimonium Urk bouwde. Dit gebeurde zeven jaar geleden en de liften waren destijds ook nieuw. Albert: ‘De liften waren nog niet zo oud, maar toch hadden we er heel veel problemen mee. Zo waren er veel liftstoringen en stonden de liften hierdoor soms wel maanden stil. Dit zorgde voor frustratie en ontevredenheid bij onze bewoners.’

Twee nieuwe liften

‘Uiteindelijk zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. We schakelden een liftadviseur in die ook andere woningcorporaties heeft geholpen. Op de vraag wat in zijn ogen de beste lift op de markt is, raadde hij er één van Mitsubishi aan. Ondanks dat onze liften nog maar zeven jaar oud waren, hebben we ze toch vervangen door Mitsubishi liften. In het Ankerpunt wonen veel oudere mensen, daarom zijn goedwerkende liften cruciaal’, vertelt Albert.

Uiteindelijk koos Patrimonium Urk voor Mitsubishi en kreeg appartementencomplex Ankerlicht twee nieuwe Nexiez liften. Het gaat om één Nexiez-MRL (1050 kg) van glas met zeven stopplaatsen en één 8-persoons Nexiez (625 kg) met vier stopplaatsen.

 

“Het resultaat van onze samenwerking met Mitsubishi? Een veel betere lift én tevreden bewoners.”

 

Waarom kozen jullie voor Mitsubishi?

Albert vertelt: ‘We zochten een betrouwbare partij die snel liftonderhoud kan leveren wanneer dat nodig is. Een storing is niet erg, zolang hij maar snel wordt opgelost. Mitsubishi levert deze garantie. Daarnaast kom ik zelf uit een dorp en daar heerst altijd een bepaalde nuchterheid. Deze nuchterheid en informele sfeer voelde ik ook tijdens de gesprekken met Mitsubishi. Uiteindelijk kwamen we tot een samenwerking en dat is nog steeds tot volle tevredenheid!’

Bekijk het hele interview met Albert Woord.

Ankerlicht Urk

Urk

Renovatie
Lees meer over Ankerlicht Urk

Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) opstellen voor je lift: hoe werkt het?

Ben je verantwoordelijk voor het beheer van een gebouw met een of meerdere liften? Dan ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Lees meer over een MJOP voor liften.

Lees meer over Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) opstellen voor je lift: hoe werkt het?

Hoe vergelijk ik offertes voor mijn lift?

Is jouw lift toe aan een renovatie of zoek je liftonderhoud? Vraag dan meerdere liftoffertes aan en vergelijk ze zorgvuldig. Ontdek waar je op moet letten.

Lees meer over Hoe vergelijk ik offertes voor mijn lift?