De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Hoe vergelijk ik offertes voor mijn lift?

Blog - Geplaatst op 8 juni 2020

Is jouw lift toe aan een modernisering of renovatie? Of ben je op zoek naar een betrouwbare partij voor liftonderhoud? Als Vereniging van Eigenaren sta je dan voor een belangrijke keuze, want je wilt de beste hulp voor een eerlijke prijs. Daarom is het logisch dat je meerdere liftoffertes opvraagt en vergelijkt. Maar waar moet je op letten bij het vergelijken van liftoffertes?

Prijs

Kosten liftonderhoud onduidelijkEen liftrenovatie of liftmodernisering brengt vaak een flink aantal kosten met zich mee. Voor veel VvE’s is het een grote investering die in één keer een behoorlijke hap neemt uit de aangelegde reserves. Hetzelfde geldt voor liftonderhoud, ondanks dat het niet direct je spaarpot leegmaakt. Bij liftonderhoud spelen de kosten ook een rol, want je wilt hoge maandlasten voor de bewoners (die aangesloten zijn bij de VvE) voorkomen. Daarom is het logisch dat je bij het vergelijken van liftoffertes naar de prijs kijkt.

Toch is het verstandig om verder te kijken dan het totaalbedrag dat onderaan de offerte staat. Want belangrijker is de vraag wat je allemaal voor die prijs krijgt. Is de partij gekwalificeerd, behulpzaam en betrouwbaar? Leveren zij goede materialen en service? Denk bijvoorbeeld aan nieuwe liftdeur die 30 jaar meegaat of een onderhoudspartij met een laag liftstoringspercentage. Misschien blijkt een hogere prijs uiteindelijk wel de voordeligste optie.

Vervangingen liftonderdelen en bijbehorende uitleg

Uit een offerte voor liftmodernisering of renovatie moet je duidelijk kunnen opmaken welke liftcomponenten er vervangen worden en waarom. Grote kans dat je meerdere offertes voor je neus hebt liggen. En waarschijnlijk heb je gesproken met adviseurs van verschillende liftorganisaties. Komen de adviezen en beoogde vervangingen overeen? Of zijn er juist grote verschillen?

Stel, je wilt graag je liftdeuren vervangen. Partij 1 stelt voor om ook de deurrollen te vervangen, zodat je de garantie hebt dat de nieuwe deuren goed openen en sluiten. En hierdoor weer jaren mee kunnen. Partij 2 doet in haar offerte geen voorstel voor nieuwe deurrollen. Hier zit duidelijk een verschil tussen partij 1 en 2. Breng deze verschillen (maar ook de overeenkomsten) in kaart en leg ze naast elkaar. Het kan je helpen bij het maken van een keuze.

Werkzaamheden en planning

Je wilt graag weten welke en wanneer reparatie- of onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Daarom is het goed als je in een liftofferte informatie vindt over de werkzaamheden en planning. Bijvoorbeeld als het gaat om liftonderhoud. Hoe vaak vindt er liftonderhoud plaats? Welke werkzaamheden doet de liftmonteur? En welke werkzaamheden doet een monteur juist niet? Hierdoor weet je als VvE precies wat je kunt verwachten. Bekijk daarnaast of er in de offerte al iets staat over de planning. Komt de monteur doordeweeks of in het weekend? Hoeveel tijd kosten de werkzaamheden? Voor jou en de bewoners belangrijke informatie, want tijdens de werkzaamheden staat je lift tijdelijk stil. En misschien moet er wel vervangend vervoer worden geregeld, zoals een traplift.

Op maat gemaakt

Een liftmodernisering of liftonderhoud is bijna altijd een oplossing op maat. Je hebt namelijk te maken met verschillende type liften, merken, materialen, liftgebruikers en omgeving van de lift. Ook spelen jouw wensen en budget een rol. Dit wil je graag terugzien in de offerte, die dan op maat is gemaakt. Ga je liftoffertes vergelijken? Bekijk dan goed of het aanbod aansluit bij jouw wensen, verwachtingen en de zaken die telefonisch of per mail zijn besproken.

Betrouwbaarheid en kwaliteit van de partij

Een liftrenovatie of liftonderhoud moet goed gebeuren, want je wilt een veilige lift die vlekkeloos functioneert. Kies daarom voor een betrouwbare partij met voldoende kennis, ervaring en de juiste certificering. Of een partij betrouwbaar is staat niet direct in een offerte, maar het is wel slim om dit mee te nemen bij het vergelijken. Win bijvoorbeeld extra informatie op de website van een liftorganisatie. Hebben ze goede referenties en hoe leiden ze hun monteurs op? Ook kan het zijn dat je een bepaald thema belangrijk vindt, zoals duurzaamheid. Vergelijk dan de verschillende liftbedrijven op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld door te achterhalen of ze materialen recyclen of CO2-uitstoot tegengaan. Uiteindelijk kun je deze factoren laten meewegen om met een partij in zee te gaan.

Contactpersoon voor vragen en advies

Een liftrenovatie of de keuze voor een nieuwe onderhoudspartij komen niet dagelijks voor. Het is logisch als je nog vragen hebt over de toekomstige reparaties, onderhoudswerkzaamheden of de offerte zelf. Kijk daarom of er in de offerte iets staat over een (vast) contactpersoon voor al je vragen en deskundig advies. Hecht je waarde aan een contactpersoon of advies? Dan is het goed om dit mee te laten wegen bij het vergelijken van liftoffertes.

Vragen over liftoffertes?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs. We helpen je graag. Wil je meer weten over liftonderhoud of liftrenovaties? Bekijk dan onze brochures.

      Download de liftonderhoudbrochure Download de renovatiebrochure

Wat zijn de kosten voor liftonderhoud?

De kosten voor liftonderhoud verschillen per type liftonderhoudscontract. Ontdek welke factoren de kosten bepalen en bekijk de gemiddelde liftonderhoudskosten per jaar, per lift.

Lees meer over Wat zijn de kosten voor liftonderhoud?

"In 10 jaar tijd heeft de lift maar 2 keer stilgestaan"

‘’Deze appartementen zijn enorm in trek. Zijn VvE heeft het goed voor elkaar. Door een sterk MJOP wordt er op de juiste manier geïnvesteerd in de toekomst en heeft men voldoende in kas.

Lees meer over "In 10 jaar tijd heeft de lift maar 2 keer stilgestaan"

VvEO onderzocht: tevredenheid liftonderhoud

Onder de 1176 bestuurders en beheerders van Nederlandse VvE’s kwamen een aantal opvallende feiten naar boven. Zo is er veel ruimte voor verbetering op het gebied van bewustwording over en inzichtelijkheid / transparantie van liftonderhoudskosten.

Lees meer over VvEO onderzocht: tevredenheid liftonderhoud