De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Wat zijn de nieuwste duurzame ontwikkelingen bij Mitsubishi Elevator Europe?

Blog - Geplaatst op 9 oktober 2019

Zonnepanelen, elektrische auto’s, aardgasvrij wonen en circulair bouwen. Allemaal maatregelen om onze maatschappij duurzamer te maken. Ook bij Mitsubishi Elevator Europe zijn we volop bezig met duurzaamheid en circulariteit. Vandaag - op de dag van de duurzaamheid - geven we jou een kijkje in de laatste ontwikkelingen. Waar zijn we nu mee bezig? En wat brengt de toekomst?

m-use lift abn amro

Een nieuwe energiezuinige lift: de MOVE

Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe lift: de MOVE. We lanceren deze lift pas op 1 november, maar we geven je alvast een inkijkje hoe deze lift past binnen onze visie op duurzaamheid. De lift heeft energielabel A en is zowel in gebruik als in stilstand een stuk energiezuiniger. Staat de MOVE lift bijvoorbeeld in de stand-by modus? Dan verbruikt hij veel minder stroom dan andere stilstaande liften.

Geavanceerde monitoring voor levensduurverlenging

Ook werken we hard aan een nieuw besturingssysteem, specifiek voor de MOVE lift. Dit besturingssysteem is door geavanceerde sensoren in staat om over meer dan 700 parameters data te verzamelen. Niet alleen over het aantal ritten, de snelheid en het aantal mensen die er in de lift staan, maar ook over de kabelspanning en belasting van kleine onderdelen verzamelen we data. Met deze data krijgen we inzicht in de slijtage die wordt veroorzaakt bij een bepaald gebruik van de lift. Deze data is heel waardevol, want tijdens liftonderhoud kunnen we dan de configuratie instellingen van de lift aanpassen. Hierdoor minimaliseren we slijtage en hoeven we de liftonderdelen minder snel te vervangen. Goed voor de levensduur van de lift en goed voor het milieu.

Duurzame stappen in de toekomst

We proberen ons constant af te vragen: hoe kunnen we nóg duurzamer produceren en efficiënter werken? Als we naar de toekomst kijken, richten we ons op 3 hoofdzaken:

Levensduur van componenten

Als we liftonderdelen en materialen kunnen recyclen en hergebruiken, dan doen we dat. In dit kader is de MOVE lift ontworpen volgens de LEAN-principes. Dit houdt in dat de lift zo ontworpen is, dat onderdelen er makkelijk in en uit gehaald kunnen worden. Dit noemen we remontabel ontwerpen. Stel: jouw lift heeft in 20 jaar tijd ruim 2,5 miljoen ritten gemaakt. De levensduur van een liftcomponent is 3,5 miljoen ritten. De lift wordt dan geheel vervangen, maar het component is nog niet op. Dit component halen we uit de lift en gebruiken we voor een andere lift. Zo verlengen we de levensduur van liftonderdelen. Dit scheelt materiaal en is daardoor beter voor het milieu.

madaster kaart liftHerkomst van materialen

Onze nieuwe MOVE lift krijgt een C2C-certificering. Dat betekent dat we van alle materialen van de lift, zelfs de kleinste componenten, inzichtelijk hebben wat de herkomst is. Waar is het materiaal van gemaakt en wie is de leverancier? In de toekomst is het onze ambitie om alle MOVE liften die we verkopen op te nemen in een database. Bijvoorbeeld via Madaster, zoals we dat nu ook doen voor onze M-Use® liften. Zo hebben we inzichtelijk waar materiaalstromen zich bevinden. En zien we precies welke materialen en onderdelen van de lift we in de toekomst kunnen recyclen of hergebruiken.

Product van eigen bodem

De MOVE lift is een product van eigen bodem. Zo werken we uitsluitend samen met Europese leveranciers en vindt de productie plaats in Nederland. Als we dit vergelijken met onze huidige Mitsubishi producten, die uit Japan komen, heeft dit een enorme positieve invloed op de milieu-impact van transport. Hierover vertellen we meer tijdens de officiële lancering van de MOVE lift op 1 november.

Meer weten over de MOVE lift?

Bekijk onze MOVE pagina met alle relevante product informatie.

Meer gerelateerd nieuws lezen?

NOW! Building

Hoofddorp

In het NOW! gebouw op Park 20|20 staan twee liften met M-Use®. Want bij een duurzaam pand hoort een duurzame lift.

NieuwbouwOnderhoudM-Use
Lees meer over NOW! Building

Hotel Breeze

Amsterdam

Het eerste luxury Zero Energy Hotel van de wereld staat in Amsterdam. De 3 M-Use® liften in het gebouw passen goed in dit duurzame concept, want ze brengen de energie die ze verbruiken weer terug in het pand.

NieuwbouwOnderhoudM-UseBreaam-NL
Lees meer over Hotel Breeze

Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?

Op welke manieren past de bouwsector duurzaamheid toe? Van een energiezuinige lift tot een CO2 houdende bouwsteen. Bekijk hier duurzame bouwvoorbeelden.

Lees meer over Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?