De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Van opbouw tot plaatsing: zo werkt de MOVE lift

Blog - Geplaatst op 1 oktober 2020

Sinds mei installeren we onze nieuwste lift: de MOVE. De lift is een voordelige oplossing voor het laag- en middensegment. Hoe werkt de MOVE lift precies? En wat maakt de lift interessant voor een woningcorporatie of VvE? Als liftadviseur moet je continue op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt. We geven handvatten voor een goed advies.

Productie met hoge doorloopsnelheid tegen lage kosten

monteurs aan het werkHet geavanceerde configuratie- en productieproces voorkomt veel handmatige tussenstappen. Daardoor produceren we de MOVE met een hoge doorloopsnelheid tegen lage kosten. Dit gebeurt in onze fabriek in Veenendaal. En omdat we met Europese toeleveranciers werken, kunnen we korte levertijden van de MOVE aanhouden.

Ontwerp volgens het LEAN-principe

De MOVE maakt gebruik van een elektronisch positioneringssysteem dat bewegingen van de lift volledig elektronisch regelt. Hierdoor zijn er minder mechanische componenten en schakelaars. Dit past bij het ontwerp volgens het LEAN-principe: niet lassen en lijmen tijdens het productie- en montageproces. Alle componenten zijn op die manier eenvoudig te vervangen. Ook vanuit circulair oogpunt belangrijk. Daarnaast is de MOVE lift opgebouwd uit gangbare en vrij verkrijgbare liftcomponenten.

De vrij verkrijgbare liftcomponenten van de MOVE lift

Een bekende vakterm die je vaak voorbij hoort komen in onze branche: vrij verkrijgbare liftcomponenten. Dit soort liftcomponenten zijn toepasbaar op verschillende merken en type liftinstallaties. Het zorgt onder meer voor:

  • Korte levertijden en grote beschikbaarheid
  • Innovatieve liftcomponenten
  • Een voordelige aanschaf

De werking van de MOVE lift

Veel uitvoeringen en opties zijn standaard. Zijn er specifieke wensen op het gebied van interieur? Vaak kost dit geen extra tijd of maatwerk. Daarnaast heeft de MOVE geen machinekamer, wat ruimte bespaart in een wooncomplex.

De centrale besturingseenheid kan verbinding maken met internet. Het is daardoor mogelijk informatie over het liftgebruik op afstand uit te lezen. Dit noemen we remote monitoring. Het systeem geef automatisch aan als componenten preventief onderhoud nodig hebben of als er onverhoopt een storing is. Op basis van de gegevens over het gebruik kan het onderhoud planmatig worden aangestuurd. Daarnaast schakelt de lift licht- en besturingssystemen zoveel mogelijk uit als de lift leeg is. De lift kan daarom energielabel A halen.

Opbouw van de liftkooi in de schacht

De MOVE is zo ontworpen dat de lift volledig in de schacht wordt opgebouwd. Hoe dit werkt? Na plaatsing van de vloer volgen de wandpanelen. Vervolgens rust het dak op de panelen. Het dak van de lift dient als werkvloer voor de monteurs: zo installeren ze de leiders en kabels in de schacht. Op die manier kan het grootste deel van de montage vervolgens slechts door één monteur worden gedaan.

Overige specificaties van de MOVE lift

  • Snelheid: 1,0/1,6 m/s
  • Gewicht: 630 – 1050 kg
  • Aantal personen: 8 – 14
  • Levensduur: minimaal 20 jaar

Voordelige Total Cost of Ownership (TCO) van de MOVE

Over een periode van 20 jaar heeft de lift een zeer voordelige TCO. Zowel in aanschaf als de verwachte liftprestaties. Want door de lage productie- en onderhoudskosten, remote monitoring en opbouw in de schacht is de levenscyclus van de MOVE voordeliger dan concurrerende modellen in de markt. Dit blijkt onder meer uit recente klantcases met Woningcorporatie Portaal en Liftadviseur Pi. Daarin kwam de MOVE over een periode van 20 jaar als voordeligst uit de bus, zowel in aanschaf (liefst 50% voordeliger) als de onderhoud- en vervangingskosten. Op die manier kan de MOVE de standaard liftoplossing voor woningcorporaties worden. We lichten de ‘Corporatieflift’ en deze case  binnenkort uit in ons nieuws.

Maak een afspraak voor meer informatie over de MOVE

Wil je meer weten? Bekijk de productbrochure of neem contact op voor meer informatie over de MOVE.

Vrijblijvend contact opnemen MOVE brochure

Het bestel- en productieproces van een nieuwe lift

Een nieuwe lift kopen? Bekijk de 12 stappen en ontdek wat er gebeurt vanaf de aanvraag tot en met de oplevering van een gloednieuwe MOVE lift.

Lees meer over Het bestel- en productieproces van een nieuwe lift

6 redenen waarom de MOVE lift innovatief is

De MOVE is een nieuw duurzaam ontwerp lift met een optimale betrouwbaarheid en een lage milieu-impact. Wat maakt deze lift zo vernieuwend? We geven 6 redenen.

Lees meer over 6 redenen waarom de MOVE lift innovatief is

Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart

Mitsubishi is begonnen met de installatie van een MOVE lift bij het nieuwe bedrijfspand van bouwbedrijf Kreeft in Ede. Lees wat we allemaal gaan doen.

Lees meer over Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart