De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

6 redenen waarom de MOVE lift innovatief is

Blog - Geplaatst op 20 april 2020

Eind vorig jaar lanceerden we een nieuwe Mitsubishi lift: de MOVE. De MOVE is een nieuw ontwerp lift met een optimale betrouwbaarheid en een lage milieu-impact. Inmiddels worden de eerste MOVE liften bij verschillende klanten geïnstalleerd. Wat maakt de MOVE zo vernieuwend ten opzichte van andere liften? We geven 6 redenen.

Een lift voor de woningsector

Als woningcorporatie of vastgoedonderneming ben je verantwoordelijk voor de technische installaties in de gebouwen die je bezit. Zo ook de liften. De keuze voor een nieuwe lift is een belangrijke, want je wilt graag dat je huurders tevreden blijven over de voorzieningen. Je zoekt daarom een betrouwbare moderne lift tegen een marktconforme prijs. Eentje met een hoge beschikbaarheid en waarbij je zelf de keuze hebt voor een onderhoudspartij. Een MOVE lift biedt uitkomst. Onze MOVE is volledig opgebouwd uit vrij verkrijgbare liftcomponenten van gerenommeerde Europese leveranciers. Dit levert verschillende voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan een hoge beschikbaarheid, keuzevrijheid voor liftonderhoud en innovatieve liftonderdelen met de bewezen kwaliteit en zekerheid van Mitsubishi. Zo heeft de MOVE ruim 1,2 miljoen testritten gemaakt in onze testtoren.

Wat maakt de MOVE vernieuwend en innovatief?

1. Slimme lift

De MOVE is een slimme lift. Dit betekent dat de centrale besturingseenheid van de lift indien gewenst verbonden kan worden met internet. Hiermee kan de data van de lift door daartoe geautoriseerde personen op afstand worden uitgelezen. Doet er zich onverhoopt een storing voor of hebben bepaalde componenten preventief onderhoud nodig? Dan geeft het besturingssysteem dit automatisch aan. De conditie van de lift kan met geavanceerde functies worden bepaald, zodat het liftonderhoud op basis van het gebruik van de lift kan worden aangestuurd. Daarmee bespaar je veel onderhoudskosten, omdat de lift precies het gewenste onderhoud krijgt. Niet meer en niet minder! Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat het storingspercentage zo laag mogelijk blijft.

2. Limax

Een ander innovatief onderdeel van de MOVE is de Limax. Dit apparaat regelt de bewegingen van de lift helemaal elektronisch. Dat bespaart veel bewegende onderdelen. De Limax zit op de lift en krijgt continu informatie over de bewegingen van de lift door middel van een magneetband die helemaal van boven naar beneden in de liftschacht hangt. De Limax meet precies waar de lift is, hoe snel hij gaat, enzovoorts. De Limax geeft dat door aan de boordcomputer en als iets niet klopt, dan grijpt die boordcomputer gelijk in. Het voordeel van dit systeem is dat liftmonteurs veel minder contactjes hoeven te monteren en dat er nergens kabeltjes meer lopen. Hierdoor scheelt het tijd en geld. Uiteindelijk maken dergelijke innovatieve liftonderdelen je lift modern en toekomstbestendig.

3. Duurzaam ontwerp: de eerste lift met een C2C-certificering

Het ontwerp van de MOVE is gebaseerd op duurzaamheidsprincipes volgens de cradle-to-cradle (C2C) certificering, waarbij een gesloten kringloop wordt nagestreefd. Hergebruik van materialen aan het einde van de levensduur staat hierbij voorop. Net als een beperkt gebruik van grondstoffen en materialen tijdens de productie, transport en operationele bedrijfsprocessen staan hierbij voorop. Zo is de MOVE gebaseerd op een LEAN ontwerp en productieproces, dat uitgaat van optimale betrouwbaarheid en lage milieu impact. Dit betekent dat voor de productie van een MOVE lift 25% minder grondstoffen worden gebruikt dan gemiddeld in de markt. Daarnaast is de MOVE zo ontworpen dat alle componenten makkelijk gedemonteerd kunnen worden. Tijdens de productie en het montageproces lassen en lijmen we zo min mogelijk. Hiermee voorkomen we veel definitieve verbindingen van liftcomponenten en dit maakt recycling en hergebruik van onderdelen makkelijker. Uiteindelijk is de MOVE de eerste lift ter wereld met een C2C-certificering en past hij goed bij een steeds duurzaam wordende maatschappij.

4. Een energiezuinige lift van eigen bodem

In tegenstelling tot de bestaande Japanse Mitsubishi lifttypes, wordt de MOVE volledig geproduceerd in Nederland en maken we uitsluitend gebruik van Europese toeleveranciers. Hierdoor zijn de transportkosten lager en verlagen we de milieu impact van het logistieke proces achter de productie. Naast minder milieu-impact heeft de MOVE lift een energielabel A. De MOVE minimaliseert namelijk het energieverbruik door licht- en besturingssystemen zoveel mogelijk uit te schakelen op momenten dat de lift niet gebruikt wordt. Uiteindelijk krijg je met de MOVE een energiezuinige lift van eigen bodem voor een scherpe prijs.

5. Snelle levertijd en montage

Als je lift kapot is, dan wil je dat er snel een oplossing komt. Een stilstaande lift zorgt al snel voor ontevredenheid bij de huurders in je gebouw. Een MOVE lift kan uitkomst bieden, want dankzij ons geavanceerde configuratieproces en de Smart Factory kunnen we binnen 8 weken na opdracht een lift produceren en opleveren. Hoe werkt het? Stel samen met ons jouw ideale MOVE lift samen in onze online liftconfigurator. Dit gebeurt geheel volgens jouw wensen en de specificaties van je gebouw. Denk aan het interieur, afmetingen, locatie en de gebruikers. Uiteindelijk volgt er snel een uitgebreide offerte en planning die we aan je voorleggen. Na beoordeling en akkoord gaan we direct aan de slag in onze fabriek. De meeste liftonderdelen worden ingekocht, maar bepaalde materialen maken we zelf. Bijvoorbeeld de liftleiders of het staal dat we snijden voor de liftkooi. Na deze voorbereiding starten we met de bouw en installatie van de MOVE lift bij jou op locatie. Uiteindelijk maakt het geavanceerde configuratieproces en de Smart Factory het mogelijk om een MOVE lift enkele weken sneller op te leveren dan andere type liften.

6. Volledig in de liftschacht opgebouwd

Vergelijken we de MOVE lift met de andere liftmodellen in de markt. dan zien we een nieuwe manier van monteren. De MOVE is zo ontworpen dat hij volledig in de liftschacht kan worden opgebouwd, terwijl we bij onze andere liften de kooi in de fabriek monteren. Andere gangbare lifttypes maken gebruik van een false car, dit is een tijdelijke lift. Deze tijdelijk lift zorgt ervoor dat onze monteurs alle leiders, de deuren per verdieping en alle kabels in de liftschacht kunnen installeren. Vanaf de false car werken ze stap voor stap omhoog, totdat de hele liftschacht gereed is voor de komst van de liftkooi. De liftkooi bouwen we volledig op in de fabriek en daarna hijsen we hem met een kraan in de liftschacht.

Bij de MOVE pakken we het anders aan, daar wordt de liftkooi helemaal in de schacht opgebouwd. Hier is de MOVE speciaal voor ontworpen. Het begint met een vloer en daar komen de wandpanelen op te staan. Daarbovenop komt het dak, dat op de wandpanelen rust. Het dak van de lift is voor de monteurs de werkvloer. Daar staan ze op als de leiders en kabels in de schacht installeren. Uiteindelijk scheelt het opbouwen van de liftkooi in de schacht veel tijd en bespaar je kosten voor montage-uren. Zo kan het grootste deel van de montage van de MOVE door één monteur worden gedaan en ronden we het volledig af binnen twee weken.

Download de MOVE brochure

Wil je meer weten over onze MOVE lift? In de brochure lees je waarom de MOVE een flexibele oplossing is voor zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen.


Meer nieuws lezen over de MOVE?

Waarom Huis & Hypotheek voor de MOVE lift koos: 'Innovatie en het persoonlijke contact spraken mij aan'

Interview met eigenaar Dave Smits over de keuze voor de nieuwe MOVE lift van Mitsubishi Elevator Europe. Lees zijn verhaal en bekijk de video.

Lees meer over Waarom Huis & Hypotheek voor de MOVE lift koos: 'Innovatie en het persoonlijke contact spraken mij aan'

Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart

Mitsubishi is begonnen met de installatie van een MOVE lift bij het nieuwe bedrijfspand van bouwbedrijf Kreeft in Ede. Lees wat we allemaal gaan doen.

Lees meer over Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart

Mitsubishi Elevator Europe lanceert eerste lift ter wereld die gereed is voor C2C certificering: de MOVE

Mitsubishi Elevator Europe heeft vandaag de lancering van de bekend gemaakt. De MOVE is volledig ontworpen langs de cradle-to-cradle (C2C) filosofie

Lees meer over Mitsubishi Elevator Europe lanceert eerste lift ter wereld die gereed is voor C2C certificering: de MOVE