De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Mitsubishi Elevator Europe lanceert eerste lift ter wereld die gereed is voor C2C certificering: de MOVE

Nieuwsbericht - Geplaatst op 6 november 2019

Mitsubishi Elevator Europe heeft vandaag de lancering van de bekend gemaakt. De MOVE is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en volledig ontworpen langs de cradle-to-cradle (C2C) filosofie. Zodra de eerste liften operationeel zijn (Q1 2020), zal de MOVE een officieel C2C type-certificaat  ontvangen. Hiermee is Mitsubishi Elevator Europe de eerste leverancier ter wereld met een C2C gecertificeerd lifttype.

>25% minder materiaal gebruik

De MOVE is gebaseerd op een LEAN ontwerp en productieproces, dat uitgaat van optimale betrouwbaarheid en lage milieu impact. Dit vertaalt zich onder andere door in het feit dat voor de productie van de lift ruim 25% minder grondstoffen worden gebruikt dan gemiddeld in de markt. Vanuit het circulaire uitgangspunt, is de MOVE dusdanig ontworpen dat alle componenten gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden. Dit betekent ook dat in het productie- en montageproces gewerkt wordt volgens het ‘niet-lassen, niet-lijmen’-principe. Zodoende worden definitieve verbindingen van componenten voorkomen en wordt recycling en hergebruik makkelijker gemaakt.

In tegenstelling tot de bestaande Japanse Mitsubishi lifttypes, wordt de MOVE volledig geproduceerd in Nederland met gebruikmaking van uitsluitend Europese toeleveranciers. Dit is gedaan om ook de milieu impact van het logistieke proces achter de productie verder te reduceren. In samenwerking met alle toeleveranciers wordt via uitgebreide levenscyclusanalyses bovendien hard gewerkt aan het verkrijgen van een “Environmental Product Declaration” (EPD cerfiticaat).

Slimme lift

Naast de duurzaamheidsaspecten van de MOVE, die verder worden geïllustreerd door diverse mogelijkheden voor energiebesparing (incl. energielabel A), beschikt de lift ook over nieuwe technologieën passend bij deze tijd van leven. Zo wordt via geavanceerde sensorentechnologie op ruim 700 verschillende parameters data verzameld. Dit om preventief storingen te voorkomen en bovendien de levensduur van individuele componenten te verlengen. Ook stelt deze technologie Mitsubishi in staat verschillende facetten van de lift op afstand te configureren, hetgeen in het gebruik weer onderhoudskosten scheelt.

De MOVE is door Mitsubishi speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en richt zich op lage en middelhoge gebouwen in de utiliteit- en woningbouw. De MOVE zal door diverse salesorganisaties van Mitsubishi-liften verkocht worden in verschillende Europese landen (o.a. de BeNeLux, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Scandinavië).

Bouwen aan een duurzamere toekomst

Mitsubishi werkt al geruime tijd aan verduurzaming in de bouwsector. Zo kwam het bedrijf in 2016 als eerste met een lift op de markt waarbij betaald wordt op basis van gebruik, genaamd M-Use®. Hierin blijft, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, Mitsubishi eigenaar van de lift. Doordat Mitsubishi in deze contracten ook nog eens verantwoordelijk is voor onderhoud van de liften, gaat een lift tientallen jaren langer mee. Wanneer een lift uiteindelijk vervangen moeten worden, zal Mitsubishi tevens de materialen hergebruiken of recyclen.

“Met de lancering van de MOVE maken we een belangrijke volgende stap in het verder verduurzamen van ons productportfolio. Ook voor het lager- en middensegment worden duurzaamheid en kwaliteit zodoende nog beter beschikbaar”, aldus Evert Visser (Algemeen Directeur, Mitsubishi Elevator Europe). “In een markt die vooral gericht is op aanschafprijs, snelle vervanging en omzet via hoge omloopsnelheden, is de MOVE een onderscheidend product dat past binnen de Mitsubishi filosofie gericht op kwaliteit en lage total cost of ownership”.

Meer informatie over de MOVE?

Lees meer

 

 

 

Meer lezen?

6 redenen waarom de MOVE lift innovatief is

De MOVE is een nieuw duurzaam ontwerp lift met een optimale betrouwbaarheid en een lage milieu-impact. Wat maakt deze lift zo vernieuwend? We geven 6 redenen.

Lees meer over 6 redenen waarom de MOVE lift innovatief is

Waarom Huis & Hypotheek voor de MOVE lift koos: 'Innovatie en het persoonlijke contact spraken mij aan'

Interview met eigenaar Dave Smits over de keuze voor de nieuwe MOVE lift van Mitsubishi Elevator Europe. Lees zijn verhaal en bekijk de video.

Lees meer over Waarom Huis & Hypotheek voor de MOVE lift koos: 'Innovatie en het persoonlijke contact spraken mij aan'

Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart

Mitsubishi is begonnen met de installatie van een MOVE lift bij het nieuwe bedrijfspand van bouwbedrijf Kreeft in Ede. Lees wat we allemaal gaan doen.

Lees meer over Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart