De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

MEE helpt Hotel Breeze Amsterdam om ‘s werelds eerste luxury Zero Energy Hotel te worden

Nieuwsbericht - Geplaatst op 9 april 2018

Nog maar een paar maanden en de wereld is haar eerste volledig Zero Energy Hotel rijker! Hotel Breeze Amsterdam.

Op IJburg in de luwte van het IJmeer… uitstarend over het IJsselmeer met de prachtige Sky-line van bruisend Amsterdam in de rug, pronkt straks dit vooruitstrevend stuk bouw- en Eco – techniek. Natuur, stad en zelfs strand… alles op één plek.

Simetra Investments bouwt hier Hotel Breeze Amsterdam, in samenwerking met ECOncepts in Hospitality en het Amsterdamse Aeon Plaza Hotels.

Ze moet de huiskamer worden van IJburg, een warme hotelbeleving voor de gasten en een verwondering door de verbinding van natuur & techniek in een stadse beleving, van binnenkomst tot vertrek.

Hospitality Engineered by Nature

We bieden onze gasten méér dan zomaar een optelling van ‘een groene ervaring’ en meer dan ‘een weekend Amsterdam’. Waar velen al claimden ‘Eco – neutraal’, ‘duurzaam’ of ‘Groen’ te zijn, brengt Hotel Breeze Amsterdam de toekomst van de groene gastvrijheids industrie graag naar een hoger platform. Breeze is Uniek in haar concept.

In samenwerking met The Dutch Green Company en Borghese, ontwikkelde ECOncepts dit bijzondere hotel, volgens het gedachtegoed van het Earth, Wind & Fire concept van Dr. Ing. Ben Bronsema, raadgevend ingenieur en onderzoeker bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, die dit over de jaren ontwikkelde in samenwerking met TU Delft en Eindhoven.

De techniek

Door gebruik te maken van de natuurlijke elementen van onze natuur; aarde, water, vuur & wind, is het hun gelukt om een volledig energie neutraal hotel te realiseren. Gebruikmakend van zonne-energie, windenergie, en ondergrondse warmte/koude (water) opslag (WKO).

Het concept van Dr. Ing. Ben Bronsema is gebaseerd op de termietenheuvels. Deze heuvels zijn van binnen altijd op een constante temperatuur, terwijl ze in de woestijn staan waar het overdag 40 graden kan worden en het ’s nachts afkoelt tot onder 0 graden Celsius. Dat doen termieten door de luchtstromen te controleren, door steeds ergens een deurtje te openen en ergens anders te sluiten.

De Van Delft groep heeft dit idee uitgewerkt en werkbaar gemaakt voor Hotel Breeze Amsterdam. Door middel van toevoer van buitenlucht via luchtschachten en kleppen, wordt de wind door het gebouw gecirculeerd. Deze lucht wordt in eerste instantie verwarmd door onze zonneschoorstenen. De warme lucht wordt beneveld, (desgewenst met koud of warmer water) waardoor de lucht gaat dalen. Na filtering door ozon filters blazen we de schone lucht het hotel in, op gewenste temperatuur met een aangename constante luchtvochtigheid. Door onze opslag (WKO) van warmte en koude waterbronnen, zijn we in staat om de lucht op optimale temperatuur te houden.

De gevels en het dak van Breeze zijn bedekt met zonnepanelen, die ons voldoende directe energie voor de kamers leveren. Feitelijk zorgt de samenwerking van de vier elementen van wind, zon, aarde en water voor verkoeling en verwarming van het hele pand. Daarnaast zorgt dit systeem voor een aangenaam zachte luchtvochtigheid in het hele gebouw.

Zero Energy

Dat is zeker ons streven! Zonder in te leveren op de luxe waar de huidige reiziger aan gewend is! Sterker nog, in de ontwikkeling van dit concept is duurzaamheid gerealiseerd terwijl de luxe wensen van de huidige gast naar een hoger niveau worden gebracht!

Via de meest eigentijdse technieken en apps, kunnen we bij betrokkenen peilen wat de gastbeleving is en zijn we in staat een optimale persoonlijke service te bieden aan onze gasten, terwijl we tegelijkertijd op speelse wijze kunnen werken aan de bewustwording onder het motto “The energy you bring”.

Onze partners

Een project van dit formaat kan uiteraard alleen tot succes worden gebracht wanneer alle partners onze groene visie delen en tot het uiterste wensen te gaan om te komen tot een totaal Zero Energy Resultaat, geïntegreerd in elk detail van Breeze.

Mitsubishi Elevator Europe is voor ons daarin de perfecte partner! De liften van Mitsubishi brengen op innovatieve wijze de gebruikte stroom terug aan het net en zijn daarmee het meest energiezuinig. Daarnaast past de circulaire wijze van hergebruik van verouderde liften perfect bij ons gedachtegoed.

De nieuwe Gastbeleving, bewustwording & Luxe

Green Luxury is ons motto. Met Breeze nemen we duurzaam ‘Eco’ & ‘Groen’ naar een nieuw niveau. Die groene beleving zit hem natuurlijk niet enkel in de bijzondere techniek van het gebouw zelf. In samenwerking met Doos Architects Stockholm, is een interieur ontwikkeld dat onze gasten vanaf entree, tot restaurant met haventerras, Skybar en de kamers in een totaal vernieuwende en warme ‘Green – Luxury’ beleving zal onderdompelen.

SkyBar & Restaurants

Cradle to cradle… ‘Remaking the Way We Make Things’; Puur, eerlijk en van de hoogste kwaliteit. Kruiden en groenten vanaf ons eigen terras, vis en vlees uitsluitend aangeleverd door onze lokale partners & Urban Farming, en een no waste policy.

Onze chefs waren niet de braafste jongetjes van de klas… Een beetje brutaal zal de keuken zeker zijn… braaf past natuurlijk niet bij dit vooruitstrevende concept. De Skybar zal een mondaine doch warme uitstraling krijgen met uiteraard een overweldigend uitzicht over het IJsselmeer!

The place to be voor een ieder die verder wil kijken!

Tipje van de sluiter; vernieuwende cocktails, ecologische wijnen en Organic Bites!

Sharon Steggerda & Wynand de Graauw Econcepts Hospitality BV

Meer lezen?

Hotel Breeze

Amsterdam

Het eerste luxury Zero Energy Hotel van de wereld staat in Amsterdam. De 3 M-Use® liften in het gebouw passen goed in dit duurzame concept, want ze brengen de energie die ze verbruiken weer terug in het pand.

NieuwbouwOnderhoudM-UseBreaam-NL
Lees meer over Hotel Breeze

Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?

Op welke manieren past de bouwsector duurzaamheid toe? Van een energiezuinige lift tot een CO2 houdende bouwsteen. Bekijk hier duurzame bouwvoorbeelden.

Lees meer over Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?

Mitsubishi Elevator Europe & Zero Energy Hotel Breeze Amsterdam

Lees meer over Mitsubishi Elevator Europe & Zero Energy Hotel Breeze Amsterdam