De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liftrenovatie: zo informeer je de bewoners

Blog - Geplaatst op 22 september 2020

Liftrenovaties zijn nodig en onvermijdelijk. Een renovatie bestaat uit liftmodernisering of liftvervanging. Afhankelijk van het type lift en de gebruiksbehoeften. Wat er ook precies moet gebeuren: de renovatie heeft impact op de bewoners. Hoe informeer je over een liftrenovatie? En wat is daarbij belangrijk? We geven vijf tips.

Tip 1: communiceer tijdig over de liftrenovatie

Bewoners hebben behoefte aan duidelijkheid. Communiceer dus tijdig over een liftrenovatie. Wat is tijdig? Twee tot drie maanden van tevoren. Dan zijn de bewoners goed voorbereid en voorkom je lastige situaties. Erg vervelend als een bewoner net zijn verhuizing heeft gepland op de dag(en) van de renovatie.

Tip 2: leg uit wat er precies gaat gebeuren en wanneer

Creëer begrip. Liftrenovaties zijn immers ook in het belang van de bewoners zelf. Leg (kort) uit:

  • wat er precies gaat gebeuren tijdens de renovatie
  • op welke dag(en) en uren de lift buiten gebruik is
  • welke huisnummers en/of verdiepingen het betreft
  • wie de renovatie uitvoert 

Het is voor bewoners vervelend als de personenlift tijdelijk buiten gebruik is. Durf dit te benoemen. En wat als er plotseling iets ernstigs gebeurt ten tijde van het onderhoud? In noodsituaties is het natuurlijk niet gewenst om de lift te gebruiken. Toch kan het geen kwaad nogmaals de beste vluchtroute aan te stippen. Het kan net nodig zijn. 

Tip 3: geef alternatieven als dat mogelijk is

Heeft het complex meerdere personenliften? Wellicht zijn niet alle liften tegelijk buiten gebruik. Maak dit overzichtelijk voor de bewoners. Daarmee voorkom je verrassingen. Zeker in deze tijden, waar veel mensen thuis zijn en (grote) producten kunnen laten bezorgen.

Is er één personenlift? Geef alternatieven als het mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een trappenklimmer. Of stel voor om de jongere bewoners de ouderen te laten helpen met het tillen van de boodschappentas. Mocht dit een keer niet lukken, dan zijn onze monteurs vaak bereid even een handje te helpen.

Tip 4: gebruik communicatiekanalen die passen bij de bewoners

Kies communicatiekanalen die binnen het complex voor de hand liggen. Bijvoorbeeld een brief, het prikbord in de welkomsthal of een e-mail. Of alle drie. Overdaad schaadt in dit geval meestal niet. Hoe dan ook: zorg in ieder geval dat de informatie bij iedereen terecht komt. Een open deur, maar enorm belangrijk. 

Tip 5: wees bereikbaar in de weken voor en tijdens de liftrenovatie

Voor de ene bewoner zal de liftrenovatie weinig problemen opleveren. Voor een ander kan het lastiger zijn. Wees bereikbaar voor vragen. Noem een contactpersoon, telefoonnummer en vertel wanneer de contactpersoon bereikbaar is.  

Meer informatie over de communicatie rondom een liftrenovatie

We hebben veel ervaring met liftrenovaties en helpen je graag. Bij vragen kan je terecht bij onze afdeling liftrenovatie. 

Neem contact op

Informatie over liftrenovatie in het algemeen

We geven tijdig aan als er een liftrenovatie aan zit te komen. Dit kan al een aantal jaar van tevoren zijn. Zo kan je er op meerdere vlakken rekening mee houden. Denk je dat de lift nu al toe is aan een renovatie? Bijvoorbeeld omdat de lift veel geluid maakt, overmatig trilt of problemen geeft bij het in- en uitstappen? Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende liftinspectie bij jou op locatie.

 

Het bestel- en productieproces bij een liftmodernisering

Een lift moderniseren? Bekijk de 12 stappen en ontdek wat er gebeurt vanaf de aanvraag tot en met de oplevering van de vernieuwde lift.

Lees meer over Het bestel- en productieproces bij een liftmodernisering

Het bestel- en productieproces van een nieuwe lift

Een nieuwe lift kopen? Bekijk de 12 stappen en ontdek wat er gebeurt vanaf de aanvraag tot en met de oplevering van een gloednieuwe MOVE lift.

Lees meer over Het bestel- en productieproces van een nieuwe lift

Wat kost het moderniseren van mijn lift?

Je lift moderniseren of een nieuwe kopen? Het kostenplaatje speelt vaak een belangrijke rol. Krijg meer inzicht in kosten van liftonderdelen en reparaties.

Lees meer over Wat kost het moderniseren van mijn lift?