Bunterhoek-Verzorgingstehuis

In het hart van Nunspeet ligt woonzorgcentrum De Bunterhoek. Het centrum biedt plek aan 62 cliënten met dementie en heeft comfortabel wonen hoog in het vaandel staan. Daar dragen we graag aan bij met goede en betrouwbare liften.

Daarom renoveerden we onlangs 2 NIXIEZ MRL-E liften. Zowel bewoners als het personeel maken gebruik van de liften. In beide vleugels van het pand zit een lift met 3 stops. Daardoor is naast elke woning ook de rolstoelvriendelijke tuin goed bereikbaar.

Van der Valk Hengelo

Centraal gelegen in Twente ligt Van der Valk Hotel Hengelo. Een mooie uitvalsbasis om te genieten van de rust in de regio. Het hotel heeft naast 203 kamers en luxe suites veel faciliteiten. Zoals een restaurant met hotelbar en 10 vergaderzalen.

En wat is een hotel zonder betrouwbare liften? In oktober 2020 gingen we aan de slag. We renoveerden de oude liften en bouwden ze om naar MOVE liften. Daarnaast plaatsten we ook twee volledig nieuwe MOVE liften: in de lobby en in een bijgebouw naar de kamers. Zo is Van der Valk Hotel Hengelo op het gebied van verticale mobiliteit klaar voor de toekomst.

VvE de Hazelaar

Het appartementencomplex van VvE De Hazerlaar bestaat uit 44 appartementen. Het pand stamt ui de jaren 60 en heeft eind 2020 een nieuwe M-Use® lift in gebruik genomen. Door dat de bewoners een oudere leeftijd bereikte, voldeed de oude lift niet meer.

Doordat er ruimte was om de schacht uit te breiden, kon er een nieuwe lift worden geplaatst. Deze is nu ook geschikt voor het vervoeren van brancards. Doordat de bewoners voor M-Use® hebben gekomen, hebben ze de liftkosten kunnen opnemen in hun MJOP. Iedereen weet nu waar ze de komende jaren aan toe zijn.

Broederenklooster

Bij het voormalig Broederenklooster hebben we een van de eerste MOVE liften geplaatst. Een project dat voortkwam uit een eerdere succesvolle samenwerking met de uitbater. In 2001 installeerden we namelijk een Mitsubishi lift in Kasteel Engelenburg. Geweldig om opnieuw bij te kunnen dragen aan een mooi project.

Het Broederenklooster dateert uit de 13e eeuw. Daarmee is het één van de oudste gebouwen van Zutphen. Inmiddels is het volledig gerenoveerd en heeft het een hotel met restaurant en meerdere vergaderzalen. Het ligt midden in het centrum en beschikt over een mooi terras en eigen kruidentuin.

Hotel Okura

Bij Hotel Okura in Amsterdam zijn we begin 2020 gestart met de liftrenovatie van zowel de machinekamer, de liften en haar interieur. Het hotel maakt in totaal gebruik van 13 liften. Deze bestaan uit diverse type’s zoals een dienstlift, een gastenlift en zelfs een autolift. Voor de afgelopen renovatie zijn de 4 gastenliften compleet gerenoveerd. Denk hierbij aan het vervangen van de besturingskast, tractiemotor, bekabeling en het vernieuwen van het liftinterieur.

Het vijfsterren hotel Okura opende in 1971 haar deuren. Het gebouw telt 23 verdiepingen, maar zoals vaak in Azie heeft het geen 13e verdieping. Boven in het 78 meter hoge gebouw zit het twee sterrenrestaurant Ciel Blue en beneden mag Yamazato het met één ster doen. Kwaliteit staat net als bij onze liften voorop bij deze Japanse partner.

 

 

 

 

Zalnéflat

De Zalnéflat in Zwolle telt, naast de algemene ruimten zoals een recreatiezaal, biljartkamer en kapsalon, 85 appartementen van diverse grootte. De woonoppervlakten liggen tussen de 38 m² en 140 m². De appartementen zijn gesplitst in twee vleugels en hebben iedere negen woonlagen. Deze zijn toegankelijk via twee liften en een gelijk aantal trappenhuizen. In de onderbouw bevinden zich de bergingen.

Bij de Zalné maakt men gebruik van 2 M-Use® liften. Deze zijn om en om na een een grondige renovatie geïnstalleerd. Door de installatie van deze liften, kunnen de bewoners voor 40 jaar gebruik maken van de lift. Met deze constructie betalen zowel de huidige en toekomstige bewoners voor de lift.

VvE St. Hubertus

VvE St. Hubertus is een appartementencomplex waar vooral senioren woonachtig zijn. Zij maakte gebruikt van een erg oude lift die nog met de hand open en dicht moest worden gedaan. Sinds vorig jaar is dat niet meer nodig. Ze maken nu naar tevredenheid gebruik van een nieuwe M-Use® lift.

De lift van VvE St Hubertus in Ede was aan renovatie toe. Ze kozen voor onze M-Use® lift. “De M-Use® lift zou ik iedere VvE aanraden! Een win-win situatie: we hebben een volledig nieuwe lift maar dan voor een vast leasebedrag per jaar. Mitsubishi verzorgt het onderhoud en wij kunnen de lift altijd alsnog kopen.” Aldus VvE Voorzitter Hans Stroink.

Techniekhuis Hengelo

In Hengelo is de voormalige fabriek van Stork Pompen gerevitaliseerd tot opleidingsgebouw voor het Techniekhuis in Twente. In de ruimtes waar vroeger nog drijfwerk en pompen werden gerealiseerd, is er nu plek voor technische opleidingen zoals bouwvakker of schilder. Het is de plek waar aankomende bouwprofessionals samenkomen en samenwerken om de beste in hun vak te worden.

Het pand heeft nog steeds de industriële uitstraling maar is desondanks zo duurzaam mogelijk gerenoveerd. Dit is onder andere terug te zien in de 650 zonnepanelen die het dak bedekken en door de circulaire M-Use® lift.

Residence du Sud

Bij de VvE aan de Kerkewijk was de lift in het appartementencomplex Residence du Sud nog niet eens zo heel oud, maar het aantal storingen, inclusief een aantal liftopsluitingen, was de ‘trigger’ om de lift aan te pakken. De keuze viel op een nieuwe lift volgens het M-Use® concept.

Gebruiksmodel voor liften

Een nieuwe lift kopen en hier geld voor lenen was echter geen optie. Doordat het appartementencomplex slechts 8 woningen telt, zouden de bewoners een behoorlijk bedrag moeten bijbetalen. Toen Residence du Sud hoorde over de mogelijkheden tot het bruikleen van een lift via het M-Use® concept, bleek dat een goed alternatief. Er werd een contract afgesloten van 20 jaar, waarmee Mitsubishi in bezit blijft van de lift en verantwoordelijk is voor onderhoud en eventuele reparaties.

VvE secretaris Breunis van de Pol over de keuze voor M-Use®: ‘Door te leasen komen de kosten voor ons nu een stuk lager uit. Verder hebben we nu een moderne Nexiez-tractielift van Mitsubishi en geen zorgen meer over storingen en onderhoud. Ook de keuring door het Liftinstituut maakt onderdeel uit van M-Use®. Je begrijpt wel dat de VvE hier niet lang over na hoefde te denken.’

Energiezuinig en meer comfort

Het grootste verschil is dat de lift nu een tractielift is in plaats van een hydraulische lift. Deze is daardoor een stuk energiezuiniger en minder duur in gebruik. Verder is het gebruikerscomfort toegenomen. Zo kozen de bewoners voor een grote spiegel in de lift, in verband met het ruimte-effect en veiligheid. Ook zijn rondom leuningen geplaatst en is er een bankje in de lift aangebracht. Het kooi-interieur en de muurkoppen zijn uitgevoerd in roestvrijstaal.

Van der Valk Leusden

Het Van der Valk hotel in Leusden was na circa 20 jaar toe aan een renovatie en modernisatie. Het perfecte moment voor nieuwe liftinstallaties, gezien ook de installaties toe waren aan vervanging. Van der Valk Leusden koos voor nieuwe liften met een M-Use® contract. De nieuwe levensduur van de liften is daarmee tot 40 jaar gegarandeerd.