De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Corona-update: stickers en contactloos een lift besturen met je smartphone

Nieuwsbericht - Geplaatst op 15 juni 2020

De Nederlands overheid versoepelt stap voor stap de opgelegde coronamaatregelen. Toch moeten we de komende periode rekening houden met verschillende hygiëne- en preventiemaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom komen wij met twee oplossingen die bijdragen aan een veilig liftgebruik: stickers met adviezen over liftgebruik en QR-codes waarmee je een lift kunt besturen.

Stickers met adviezen over veilig liftgebruik

Een lift is een kleine ruimte waar mensen vaak dicht op elkaar staan. Daarom stelde de Nederlandse vereniging voor liften en roltrappen (VLR) een aantal adviezen op over veilig liftgebruik in tijden van corona. Bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden en niet met meer dan 2 personen tegelijk in een lift. Wij volgen deze adviezen en maakten er een sticker van die onze monteurs bij jouw lift kunnen plakken. Zo weten de liftgebruikers in je gebouw hoe zij veilig de lift kunnen pakken. Uiteindelijk beperk je hiermee de risico’s voor de verspreiding van het coronavirus. De komende weken plakken onze monteurs de stickers bij de liften, bijvoorbeeld tijdens een onderhoudsbeurt. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om de stickers te bestellen.

Contactloos een lift besturen met je smartphone?

De komst van het coronavirus was een onaangename verrassing, maar het heeft ons ook aan het denken gezet. Hoe kunnen we een liftervaring veiliger en hygiënischer maken? Eén van onze oplossingen is het contactloos besturen van een lift met je smartphone. Zo hoef je de liftknopjes niet meer aan te raken als je de lift neemt. Het besturen met een smartphone werkt als volg:

  1. Naast het liftknopje (buiten de lift) en op het bedieningspaneel in de liftkooi komen QR-codes te hangen.
  2. Wil je de lift nemen? Scan de QR-code met de camerafunctie of een QR-code app op je smartphone.
  3. Toets op je smartphone in of je naar boven of beneden wilt. De lift komt in beweging.
  4. Stap in de lift en scan de QR-code naast het bedieningspaneel.
  5. Toets op je smartphone in naar welke verdieping je wilt. De lift brengt je er heen.

Afgelopen week hebben we het smartphone besturingssysteem met succes getest in onze testtoren. Binnenkort bieden we deze functie aan als extra besturingsoptie voor onze nieuwe MOVE liften.

Meer informatie over veilig liftgebruik

Bekijk de meest gestelde vragen over liftgebruik en lees meer over onze diensten en service in tijden van corona.

Bekijk de corona-informatie

Corona-update MEE

Aangezien liften in veel gebouwen behoren tot de cruciale infrastructuur voor het vervoeren van mensen en middelen, krijgen ook wij in dit kader in toenemende mate vragen over de gevolgen van Corona op onze diensten en aanlevering van reserve onderdelen. Middels dit bericht willen wij iedereen hierover graag informeren en zoveel als nu mogelijk geruststellen.

Lees meer over Corona-update MEE

Liftmonteurs toegevoegd aan lijst met vitale beroepen

Vanuit Mitsubishi kunnen wij melden dat liftmonteurs zijn toegevoegd aan de lijst met vitale beroepen. Dit betekent dat wij liftstoringen blijven verhelpen.

Lees meer over Liftmonteurs toegevoegd aan lijst met vitale beroepen

MEEkijken met Henk Bender en Marcel Hendriksen

Liftrenovatiemonteurs Henk en Marcel vertellen over hun werk bij het Sint Elizabeth Ziekenhuis in België. Een bijzonder project in tijden van corona.

Lees meer over MEEkijken met Henk Bender en Marcel Hendriksen