De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Corporatielift binnen M-Use®: uitkomst voor woningcorporaties

Blog - Geplaatst op 3 februari 2022

In samenwerking met diverse woningbouwcorporaties ontwikkelden we de Corporatielift: een betrouwbare en voordelige lift met een lange levensduur. De lift beantwoordt aan de gebruikersvraag van woningcorporaties en voegt maatschappelijke waarde toe. De kosten voor het liftgebruik zijn op voorhand duidelijk, doordat de Corporatielift nu ook af te nemen is binnen ons M-Use® gebruiksmodel. Deze combinatie biedt veel voordelen ten opzichte van een lift in eigendom hebben.

De Corporatielift

De Corporatielift is gebaseerd op de volledig uit vrij verkrijgbare componenten opgebouwde MOVE-lift en heeft een voordelige TCO, Total Cost of Ownership. Door de innovatieve samenstelling, gemaakte productkeuzes op essentiële onderdelen en remote monitoring is de levenscyclus van de Corporatielift langer dan concurrerende modellen in de markt. Door de Corporatielift af te nemen binnen het M-Use® gebruiksmodel vertrouw je op duidelijke Service Level-afspraken, heldere kosten, zekerheid en een geborgd proces.

De Corporatielift kent meer voordelen:

Levensloopbestendigheid

De Corporatielift is levensloopbestendig, een belangrijke eis voor woningcorporaties. De lift is blijvend aanpasbaar aan de behoeften van gebruikers. Zo is bijvoorbeeld een opklapzitting eenvoudig te plaatsen. Tegenwoordig blijven oudere bewoners steeds langer (zelfstandig) wonen in wooncomplexen. Door de lift voor deze groep gebruikers zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, houden corporaties hun bewoners tevreden.

Kleine(re) schachtmaten

Daarnaast is de lift aan te passen aan kleinere schachtmaten. Dit maakt de Corporatielift geschikt voor vervanging in bestaande gebouwen van woningcorporaties.

Energiezuinig

De lift minimaliseert het energieverbruik door licht- en besturingssystemen zoveel mogelijk uit te schakelen op de momenten dat de lift niet wordt gebruikt. Hierdoor kan de lift in aanmerking komen voor energielabel A en eventuele subsidie. Goed voor het milieu en de portemonnee!

C2C-cerfificaat

Het ontwerp van de lift is gebaseerd op duurzaamheidsprincipes volgens de C2C (cradle-to-cradle) certificering, waarbij een gesloten kringloop wordt nagestreefd. Het verantwoordelijk gebruik van grondstoffen en levensduurverlenging leveren hierdoor toegevoegde waarde aan de maatschappelijke behoefte.

Toegangscontrole

Ook is het mogelijk systemen voor toegangscontrole in de lift te plaatsen. Bijvoorbeeld op basis van pasjes en chips in sleutelhangers, of camerabewaking. Zo is en blijft de lift enkel toegankelijk voor bewoners en maken alleen zij veilig gebruik van de lift.

M-Use®: een circulair gebruiksmodel

De Corporatielift is nu dus af te nemen in combinatie met het M-Use® gebruiksmodel. M-Use® kent in vergelijking met traditioneel liftgebruik vele voordelen voor woningcorporaties. Onder meer door de egale financiële kasstroom. Bij M-Use® betaalt een corporatie een vast bedrag per jaar, waar alle kosten zijn inbegrepen. Het gebruiksmodel is gebaseerd op pay-per-use en gerealiseerde liftprestaties. Hierdoor betaal je voor service op basis van het daadwerkelijke gebruik. Dit garandeert kwaliteit en gebruik voor de lange termijn, en sluit financiële verassingen uit.

Voordelen t.o.v. traditioneel liftgebruik

Traditioneel liftgebruik (kopen) M-Use® gebruiksmodel
Voordelen: Voordelen:
 • Lift in eigen beheer
 • Volledig ontlast van alle lift zaken
 • Vrije keuze uit onderhoudsbedrijven
 • Geen grote investering aan de voorkant
 • Geen vaste kosten
 • Vast bedrag per maand, dus voorspelbaar
 • Flexibel
 • Functie van het gebouw blijft gegarandeerd
 • Duidelijke KPI’s, met korting indien deze niet behaald worden
 • Onderhoud wordt tijdig en op basis van behoefte gedaan
 • Lange levensduur tot ten minste 25 jaar
 • Duurzaam: de lift wordt volledig hergebruikt
 • Waarde van het gebouw blijft minimaal gelijk in vergelijking met traditionele koop
 • ‘Niet meer dan anders’-principe wat betreft kosten
Nadelen: Nadelen:
 • Onderhoud zelf regelen
 • Geen vrije keus in onderhoudsbedrijven
 • Alle kosten zelf betalen
 • Kosten zijn variabel, en daardoor onvoorspelbaar
 • Een hogere aanschafwaarde
 • Lift vervanging dien je zelf te regelen

M-Use® voor Wonen Meerssen

Andere woningcorporaties maakten al kennis met de Corporatielift binnen het M-Use® concept. Op 21 juli 2021 tekende directeur Luc van der Berg van Wonen Meerssen het M-Use® contract voor woningcorporaties. Wonen Meerssen heeft hiermee de primeur om als eerste woningcorporatie M-Use® in gebruik te nemen.

Geïnteresseerd in het M-Use® gebruiksmodel voor uw project?

Meer informatie over M-Use®

Meer informatie over de Corporatielift

 

Neem contact op