De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liftgebruik in hotels: de dans tussen veiligheid en tevredenheid

Blog - Geplaatst op 19 november 2020

Doordat de horeca in ieder geval tot medio december gesloten is, blijft het iets drukker in hotels. Toch is de bezetting laag. Wellicht dat tijdens de feestdagen meer mensen een overnachting gaan boeken. Hoe kun je als hoteleigenaar hierop inspelen wat betreft het gebruik van de lift? En met het oog op de toekomst?

De invloed van de coronamaatregelen op hotels

Hotels zijn open voor eigen gasten. Beter gezegd: alle logiesvormen zijn open. Hotels mogen namelijk hun eigen eet- en drinkgelegenheid openhouden voor gasten die overnachten. Er is geen vorm van bediening en na 20.00 uur is het schenken van alcohol niet toegestaan. Verder gelden de afstandsregels die eerder al in de horeca golden. Wat betekent dat voor het liftgebruik?

Omgaan met drukte bij de lift tijdens piekmomenten

Ook een magere bezetting zorgt voor piekmomenten. Juist nu er minder mensen tegelijk met de lift mogen. Denk aan het in- en uitchecken en het ontbijt. Al snel ontstaan er rijen voor de lift. Dit kan leiden tot lastige situaties. De klant is koning – dat weet elke hoteleigenaar. Maar wel eentje die deze dagen extra goed moet luisteren. Het zorgt niet alleen voor vertraging, het vergroot ook het besmettingsgevaar. Het is belangrijk als hotel hierop in te spelen. Er zijn een aantal adviezen.

Wat je als hoteleigenaar nu al kunt doen

De adviezen zijn vast al bekend. Toch staan we er nog even bij stil, zodat de lift op een veilige manier in beweging blijft.

Handmatig reinigen van de lift kost veel tijd

We horen vaak dat er veel tijd zit in het handmatig reinigen van de lift met sprays. Dat is niet alleen zonde van de tijd. Het gaat ook nog eens ten koste van de beschikbaarheid van de lift. Extra vervelend, omdat juist die beschikbaarheid onder druk staat. Wil je als hoteleigenaar minder tijd kwijt zijn aan dit soort werkzaamheden én de lift veiliger maken? Ontdek ons nieuwe ventilatiesysteem M-Care® ASPRA. Ook met het oog op de toekomst. Uit onderzoek blijkt namelijk dat luchtdeeltjes die vrijkomen door hoesten en praten tot wel dertig minuten in liften kunnen blijven hangen.

Ons nieuwe ventilatiesysteem

Een lift die automatisch gereinigd wordt tijdens gebruik? Wat leidt tot een hogere beschikbaarheid, minder wachtrijen en het allerbelangrijkste – blije gasten? M-Care® ASPRA draagt hieraan bij. Ons nieuwe ventilatiesysteem ventileert en reinigt lucht actief en doodt tot 99% van de virussen en bacteriën in de lucht. Als hoteleigenaar of ontwikkelaar een fijne wetenschap. Het systeem is te gebruiken in bestaande liften. En te implementeren in nieuwe. We ontwikkelden het systeem samen met VFA Solutions. Lees meer over de samenwerking.

Meer informatie over M-Care® ASPRA

Benieuwd wat ons nieuwe M-Care® ASPRA systeem voor de liften in jouw hotels kan (gaan) betekenen? Lees meer op onze M-Care pagina of neem gerust contact met ons op. Zo leidt ook jij straks de dans tussen veiligheid en tevredenheid op het gebied van liftgebruik in goede banen. Nu én in de toekomst.

Vrijblijvend contact opnemen M-Care pagina

 

Veilig liftgebruik op kantoor: nu en in de toekomst

Het nieuwe normaal is van invloed op veilig liftgebruik op kantoor. Wat betekent dit voor vastgoedbeheerders en ontwikkelaars? We denken mee.

Lees meer over Veilig liftgebruik op kantoor: nu en in de toekomst

Veilig de lift blijven gebruiken in een wooncomplex

Hernieuwde maatregelen treffen woningcorporaties en VvE’s. Ook op het gebied van liftgebruik. Hoe blijf je veilig de lift gebruiken? Lees het hier.

Lees meer over Veilig de lift blijven gebruiken in een wooncomplex

Liftmonteurs toegevoegd aan lijst met vitale beroepen

Vanuit Mitsubishi kunnen wij melden dat liftmonteurs zijn toegevoegd aan de lijst met vitale beroepen. Dit betekent dat wij liftstoringen blijven verhelpen.

Lees meer over Liftmonteurs toegevoegd aan lijst met vitale beroepen