De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

We bundelen onze krachten met specialist in luchtzuivering VFA

Blog - Geplaatst op 10 november 2020

Overal schone lucht: dat is de missie van VFA Solutions. CEO Eliane Khoury ontwikkelde tijdens haar studie aan de TU Delft de ASPRA luchtreinigingstechnologie. Meteen na de uitbraak van het coronavirus zochten we de samenwerking op met VFA Solutions. De ASPRA technologie is namelijk ook toe te passen in ventilatiesystemen van liften.

Uniek in de markt

ASPRA luchtreiniging doodt én vangt virussen en overige luchtvervuiling in de luchtreiniger zelf. We zijn de enige die de technologie toepast op liften. We maken gebruik van de techniek om op die manier elke klant kwalitatief gezien de beste oplossing te bieden. Precies zoals je van ons gewend bent en in lijn met onze hoogwaardige kwaliteit. Het systeem is eenvoudig en snel op liften te monteren. Zowel in bestaande als nieuwe liften.

CEO Eliane Khoury van VFA‘Door onze krachten te bundelen, helpen we de maatschappij door kleine ruimtes als de lift van schone lucht te voorzien.’

CEO Eliane Khoury.

Over de ASPRA technologie

De ASPRA technologie is een innovatief reinigingssysteem met gesloten ionisatie techniek: het positief elektrisch laden en filteren van aerosolen, deeltjes en moleculen. Het verwijdert schadelijke stofdeeltjes als fijnstof uit de lucht. Daarnaast vermindert en voorkomt de technologie de verspreiding van onder andere chronische ziekten, nare geuren of infectie-uitbraken.

Hoe de technologie precies werkt

De ASPRA technologie leidt schadelijke door de lucht gedragen deeltjes en aerosolen door een elektrisch veld. Het apparaat laadt de luchtdeeltjes op, waardoor het mogelijk is om een open structuur status filter – een collector genaamd – te gebruiken in plaats van een dicht filter. Vervolgens worden die deeltjes afgevangen en uit de lucht verwijderd. Dit verkleint het risico op verspreiding van virussen. Apparaten met de ASPRA technologie gebruiken aantoonbaar minder energie voor het verplaatsen van de lucht door de collector heen. Wat maakt de technologie verder nog uniek?

De voordelen van ASPRA technologie ten opzichte van andere technieken

Uit TNO-onderzoek blijkt dat de elektrostatische luchtreiniger met ASPRA technologie het hoogste afvangstrendement heeft ten aanzien van stofdeeltjes. Met andere woorden: de technologie is in vergelijking met andere technieken die gebruik maken van een HEPA-filter beter in staat kleine luchtdeeltjes als PM10, PM2.5, PM1 en ultrafijnstof te filteren en gelijktijdig de bio-aerosolen te deactiveren. En dus ook virussen. Het apparaat deactiveert en vangt namelijk tot 99% van de virussen en overige bio-aerosolen. Juist daarom gingen we de samenwerking aan.

De technologie heeft daarnaast nog een aantal voordelen: ‘Het is een duurzame en energiezuinige oplossing,’ vertelt Khoury. ‘Zo genereert de open structuur van het filter tot 80% minder drukval (luchtweerstand red.) dan andere technieken met dichte textielfilters. Dit garandeert een continue luchttoevoer en de ionisatie voorkomt microbiologische groei op de filters.’

Van ziekenhuis tot sportschool: hier vind je de technologie

Verpleegster met ziekenhuisbed in lift

‘ASPRA technologie wordt al jaren onder meer toegepast in ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, kantoren en distributiecentra’, vertelt Khoury verder. Het onderstreept de missie van VFA: overal schone lucht. Nu misschien wel belangrijker dan ooit. Ook in andere binnenruimtes waar veel mensen tegelijk zijn, heeft de technologie zijn weg gevonden. Zoals bij deze sportschool in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Waarom de technologie belangrijk is in een lift

Als je kucht, lacht of praat verspreid je vochtdruppeltjes in de lucht. Die druppeltjes kunnen drager zijn van virussen en ziektekiemen. Zoals het coronavirus. Uit onderzoek blijkt dat die door de lucht gedragen deeltjes tot wel 30 minuten in een lift kunnen blijven hangen. Dat maakt goed ventileren cruciaal. Huidige ventilatierichtlijnen zijn vaak niet voldoende in de strijd tegen virussen. Daarom ontwikkelden we samen met VFA het M-Care® ASPRA systeem.

Toepassing van ASPRA in liften: het M-Care® ASPRA systeemUitleg ASPRA technologie

We willen graag dat liften zo veilig mogelijk gebruikt kunnen worden. Nu en in de toekomst. Door gebruik te maken van de ASPRA technologie ventileert ons nieuwe ventilatiesysteem actief gereinigde lucht en doodt tot 99% van de virussen en bacteriën. Het systeem is te gebruiken in nieuwe en bestaande liften. Meer weten?

Meer informatie over M-Care® ASPRA Vrijblijvend contact opnemen

 

Veilig liftgebruik op kantoor: nu en in de toekomst

Het nieuwe normaal is van invloed op veilig liftgebruik op kantoor. Wat betekent dit voor vastgoedbeheerders en ontwikkelaars? We denken mee.

Lees meer over Veilig liftgebruik op kantoor: nu en in de toekomst

Veilig de lift blijven gebruiken in een wooncomplex

Hernieuwde maatregelen treffen woningcorporaties en VvE’s. Ook op het gebied van liftgebruik. Hoe blijf je veilig de lift gebruiken? Lees het hier.

Lees meer over Veilig de lift blijven gebruiken in een wooncomplex

Corona-update: stickers en contactloos een lift besturen met je smartphone

Twee nieuwe oplossingen voor veilig liftgebruik in tijden van corona: stickers met adviezen en QR-codes waarmee je een lift kunt besturen. Lees meer.

Lees meer over Corona-update: stickers en contactloos een lift besturen met je smartphone