Bunterhoek-Verzorgingstehuis

In het hart van Nunspeet ligt woonzorgcentrum De Bunterhoek. Het centrum biedt plek aan 62 cliënten met dementie en heeft comfortabel wonen hoog in het vaandel staan. Daar dragen we graag aan bij met goede en betrouwbare liften.

Daarom renoveerden we onlangs twee Nexiez MRL-E liften. Zowel bewoners als het personeel maken gebruik van de liften. In beide vleugels van het pand zit een lift met drie stops. Daardoor is naast elke woning ook de rolstoelvriendelijke tuin goed bereikbaar.

Jan Palfijn Ziekenhuis

Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Cordeel in Nederland voor o.a. de realisatie van de jachtfabriek van Oceanco in Alblasserdam, hebben we in Gent voor AZ Jan Palfijn en Cordeel (vestiging Temse) van 2012-2015 mee mogen denken én bouwen aan de complete renovatie van het Jan Palfijn Ziekenhuis.

Met de levering van in totaal 21x verschillende type liftinstallaties en 2x roltrappen, was dit voor ons een ontzettend leuke uitdaging om onderdeel van te zijn geweest. Onderdeel van het geleverde installatiepakket waren 12x 1.050 kg state-of-the-art full set Mitsubishi personenliften (type Nexiez), grotendeels voorzien van duurzame energieterugvoedingsmodules. Daarnaast hebben wij 6x speciaal uitgevoerde beddenliften geleverd met een hefcapaciteit van 2.200kg evenals 3x goederenliften.

Isala Klinieken

Isala kiest voor Mitsubishi Elevator Europe

Om in de zorgverlening een optimale betrouwbaarheid te kunnen waarborgen heeft de Isala zeer hoge kwaliteitseisen gesteld aan de materialen en leveranciers waarmee men de kliniek in Zwolle gerealiseerd heeft. Deze hoge kwaliteitseis heeft zich ook door vertaald in de keuze voor de liften. Zo was de eis dat de liften zich niet alleen kenmerken door een uitmuntende betrouwbaarheid, lange levensduur en duurzaamheid voor het milieu (bijvoorbeeld m.b.t. energieverbruik), ook moesten de liften eer doen aan het fraaie architectonische ontwerp van klinieken. In totaal heeft Mitsubishi Elevator Europe zestien liften geplaatst, waaronder dertien liftinstallaties met machinekamer.

 

Maatwerk

Op nadrukkelijke wens van de adviseur en opdrachtgever moesten de liften voorzien zijn van een eigen machinekamer. Dit had te maken met het feit dat de liften altijd beschikbaar moeten zijn voor bijvoorbeeld spoedoproepen van het traumateam. Door deze specifieke eisen was een standaard lift niet aan de orde en zijn er samen met de eigen engineerings- en productieafdeling van Mitsubishi Elevator Europe dertien maatliften gerealiseerd.

 

Duurzaamheid

Een opvallend aspect aan de zestien liften is de uitzonderlijke energiezuinigheid die voort komt uit een speciale Mitsubishi energieterugvoeding. Door dergelijke toepassingen en de hoogwaardige kwaliteit van Mitsubishi liften betalen de meerkosten van het maatwerk zich over de levensduur meer dan terug.

Lees meer over onze liften en wat ons beweegt.