LAM

Het LAM Lisse opent haar deuren

Midden in de groene bossen van het Zuid-Hollandse Lisse steekt dit modern ogende gebouw voor twee derde boven de grond uit, waar de rest in het landgoedduin wordt geschoven. Als je loopt over het openbare voetpad dan kun je dwars langs de gehele lengte van het gebouw lopen. Het leuke is dat je net als in een winkelstraat overal naar binnen kunt kijken. Het Lisser Art Museum oftewel LAM Lisse opende in 2018 haar deuren.

The VandenBroek Foundation

De oprichter van het museum is de familie Van den Broek, bekend van gelijknamige supermarktketen. Zij stelden hun uiteenlopende kunstcollectie beschikbaar voor publiek. Het thema ”voedsel en consumeren” zal je dan ook niet verrassen. Ligt je interesse totaal ergens anders? Niet getreurd, naast deze collectie worden er gasttentoonstellingen en particuliere collecties getoond.

Televisiemaker Misha Buwalda maakte tijdens de bouw van het Museum een mini serie zodat je de ontwikkelingen rondom de bouw kon volgen. Het inhijsen van de lift in het gebouw werd op spectaculaire wijze in beeld gebracht.

Museum MORE

Museum MORE in Gorssel is een museum voor de moderne en realistische kunst. De collectie bevat een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed. Bij het museum probeert men dit te toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Om de lift te laten bijdrage in het museum moest er goed over na worden gedacht hoe deze gepositioneerd zou worden. Ook moest er een keuze worden gemaakt welk type lift er gebruikt zou gaan worden. Uiteindelijk is dit meer dan gelukt. De glazen lift staat midden in het gebouw en past perfect bij de artistieke uitstraling. Zo kunnen ook mindervalide bezoekers het complete museum bezoeken.

Lees hier meer over onze nieuwbouw liftoplossingen.

 

 

Openluchtmuseum

Bij het Nederlands Openluchtmuseum hebben wij in 2017 een unieke glazen lift geplaatst tijdens de renovatie van het entreegebouw. De lift heeft drie stopplaatsen om bezoekers te vervoeren naar de juiste verdieping.

Het entreegebouw van het Openluchtmuseum bestaat onder andere uit de in- en uitgang van het museum, een café, een museumwinkel en de informatiebalie. Ook biedt het nieuwe gebouw ruimte voor een overzicht van de Nederlandse geschiedenis, verteld in een canon van 50 belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen.

Het Openluchtmuseum bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Het geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Jong en oud kunnen in het uitgestrekte museumpark ervaren hoe de geschiedenis van ons dagelijks leven is verbonden met de grote gebeurtenissen uit het verleden. Mede daarom is de lift in het museum onmisbaar voor ouderen en mindervalide bezoekers.

Lees meer over onze maatwerkliften!

 

 

Van Gogh Museum

Nadat wij er eerder al een prachtige ronde glazen hydraulische lift hadden geleverd, mocht wij ook voor de realisatie van het nieuwe entreegebouw de nieuwe liften voor het Van Gogh Museum leveren. Ditmaal hebben wij twee nieuwe tractieliften geleverd, waarvan er één van glas. Deze lift is tevens een van de blikvangers bij binnenkomst in het nieuwe entreegebouw en brengt bezoekers van het Museumplein naar het ontvangstgebied en garderobes een verdieping lager.

Directeur Axel Rüger: “De bouw van onze nieuwe hoofdentree aan het Museumplein is voorspoedig verlopen. De oplevering valt geheel binnen de strakke planning van anderhalf jaar en het gestelde budget. Het glazen entreegebouw is voorzien van technische hoogstaande glasconstructies, installaties, moderne vloeren en wanden. Er is een nieuw ruim en licht ontvangstgebied met garderobes en een geheel vernieuwde museumwinkel met ruim 500 nieuwe producten. De nieuwe toegang, betere logistiek en dit grotere ontvangstgebied stellen ons in staat om meer bezoekers gastvrijer te ontvangen. Bovendien sluit het museum ook goed aan bij het veranderde Museumplein waarbij alle omliggende culturele instellingen hun entree aan de kant van het Museumplein hebben. Het transparante gebouw met state of the art glasconstructies is een verrijking van het Van Gogh Museum én het Museumplein.”

Lees meer over onze nieuwbouw liftoplossingen.

Mauritshuis

Mauritshuis, een mooi, maar zeker ook uniek project!

Het Mauritshuis heeft drie werkelijk spectaculaire liften, allemaal gebouwd door Mitsubishi Elevator Europe, die de bezoekers elk een unieke ervaring geven en perfect passen in de aangename sfeer van het museum als geheel.

Het uiterlijk van het Mauritshuis vanaf het voorplein veranderde door de komst van een opvallende, maar toch zeer elegante en transparante ronde glazen liftschacht. Deze lift brengt bezoekers naar de ondergrondse lobby die tevens de entree van het museum vormt. De lift is uniek in zijn soort, omdat hij geheel uit glas is opgebouwd, inclusief de liftgeleiders in de schacht. Om maximale transparantie te bereiken, ontwierp Mitsubishi Elevator Europe een lift en as die niet wordt ondersteund door een stalen constructie. Nooit eerder werd een lift gebouwd met een volledig uit glas bestaande dragende constructie die dergelijke krachten van de elementen zou kunnen verdragen. De entreelift is 10 meter hoog, bijzonder ruim en voldoet aan alle eisen voor bezoekers met een rolstoel of andere beperkte mobiliteit.

De andere twee liften zijn eveneens grotendeels uit glas opgetrokken en verbinden de twee gebouwen van het museum met elkaar via de ondergrondse lobby. Vooral de lift vanuit de lobby naar het originele Mauritshuis (het historische gebouw) is heel bijzonder. Dit komt doordat deze lift bijna onzichtbaar omhoog komt van onder de marmeren vloer naar de plek waar ooit de oorspronkelijke ingang van het Mauritshuis was (zie foto).

Als finishing touch is ook de bestaande lift in het Mauritshuis compleet gerenoveerd. Dit is een lift met overhoekse toegangen die klaar staat om bezoekers naar het bijgebouw aan de andere kant van de weg te brengen.

Lees meer over onze liften!