De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liften Nigerdreef Overvecht (Utrecht) vervangen voor MOVE corporatieliften

Nieuwsbericht - Geplaatst op 1 september 2022

De liftvervanging van alle liften in de Nigerdreef Overvecht (Utrecht) is voltooid. Alle portieken zijn voorzien van MOVE corporatieliften. Eind maart 2022 zijn de werkzaamheden afgerond. Waar voorheen de lift begon op de eerste etage, begint hij nu vanaf de begane grond. Hierdoor is de bereikbaarheid en veiligheid verbeterd en het comfort verhoogd.

Het project startte in juli 2020 met de eerste gesprekken waarin werd bepaald welke lift de oude ging vervangen. Op locatie is gekeken naar de mogelijkheden en op basis daarvan is de keuze gemaakt voor de MOVE corporatielift. “Binnen woningcorporatie Portaal is op deze locatie gekozen voor de MOVE corporatielift. Dit type lift is opgebouwd uit universele componenten die vrij verkrijgbaar zijn op de markt.” Een groot voordeel volgens Linda Rebel, Adviseur Inkoop en Contracten bij Portaal: “Bij een defect zijn onderdelen sneller en beter verkrijgbaar. We verwachten daarom dat de lift korter stilstaat dan een ander type lift.”

Positieve impact op bereikbaarheid en veiligheid

In april 2021 is de eerste lift verwijderd en een maand later is de eerste nieuwe lift geplaatst. In iedere portiek zijn 6 nieuwe MOVE corporatieliften geplaatst door middel van liftvervanging. Deze zijn doorgetrokken naar de begane grond. Petri Bosch, Projectmanager Portaal: “De ruimte in de schacht is nu optimaal gebruikt, waardoor er een grotere en diepere lift is geplaatst waarin ruimte is voor een brancard in (semi)-zithouding.” Voorheen paste er geen brancard in de lift, waardoor sommige bewoners door de brandweer naar beneden werden getakeld. Door de verbeterde bereikbaarheid van de lift, is dit een grote vooruitgang voor de bewoners en heeft het een positieve impact op hun veiligheid.

Goede samenwerking tussen verschillende partijen

De samenwerking tussen Mitsubishi Elevator Europa, BAM en RECO (voor de noodliften) is goed verlopen. Door steeds te blijven overleggen en elkaar op de hoogte te houden, kon er indien nodig op tijd worden bijgestuurd. Zo was er in het begin nog even wat onduidelijkheid met RECO over de herstelwerkzaamheden aan de tijdelijk geplaatste noodlift. Al snel werd daar een weg in gevonden en zijn er concrete procesafspraken gemaakt. “Zo is het voor de komende projecten nog duidelijker wie verantwoordelijk is voor welke storing. Dit heeft het proces alleen maar verbeterd. De storingsmonteurs van Mitsubishi en RECO hebben elkaar continue geholpen en kennis en ervaring gedeeld,” voegt Rebel toe.

Tevreden met het eindresultaat

“Als liftadviseur ben ik tevreden met het eindresultaat,” aldus Imro Garcia van Pi-liftconsultants. “Vooral nu door de aanpassing een brancard in (semi)-zitstand in de lift kan. Dit had niet gekund zonder de medewerking van ambulancepersoneel, die een brancard ter beschikking stelde om zo de minimale maten te bepalen.”

En ook Richard van Es, projectleider vanuit Mitsubishi Elevator Europe is zeer tevreden over het proces en eindresultaat. “Door een goede voorbereiding en detailafstemming is procesrust ontstaan en zijn wij in staat geweest om de voor ons gebruikelijke kwaliteit te kunnen voorzien.”

Meer informatie over liftvervanging Meer informatie over de MOVE corporatielift

Corporatielift binnen M-Use®: uitkomst voor woningcorporaties

Mitsubishi Elevator Europe ontwikkelde de Corporatielift. De lift beantwoordt aan de gebruikersvraag van woningcorporaties, is voordelig en duurzaam.

Lees meer over Corporatielift binnen M-Use®: uitkomst voor woningcorporaties

Onze Corporatielift is dé lift voor woningcorporaties: 7 redenen waarom

Samen met woningcorporaties en een onafhankelijke liftadviseur ontwikkelden we de Corporatielift: dé lift voor woningcorporaties. 7 redenen waarom.

Lees meer over Onze Corporatielift is dé lift voor woningcorporaties: 7 redenen waarom

MEE gelooft in kwaliteit en dienstverlening, zónder technisch protectionisme

Lees meer over MEE gelooft in kwaliteit en dienstverlening, zónder technisch protectionisme