Personenliften ūüĎ™

Op zoek naar een nieuwe personenlift? Of voldoet je huidige personenlift niet meer helemaal? Bij ons kun je terecht met al je vragen over beddenliften, brancardliften, brandweerliften, evacuatieliften en rolstoelliften. We plaatsen nieuwe liften en renoveren bestaande. Altijd een personenlift die past bij jouw situatie en gebouw.

De juiste personenlift voor jouw situatie

Een personenlift brengt mensen veilig op en neer. Dat is de basis. Maar niet alle mensen¬†zijn hetzelfde. Daarom zijn niet alle personenliften hetzelfde. Wonen er oudere bewoners¬†in je complex? Dan heb je een rolstoellift nodig. Zo is er genoeg ruimte voor een rolstoel of¬†scootmobiel. Bovendien bedienen de gebruikers de lift zittend: het bedieningspaneel zit¬†dan een stukje lager dan in een gewone lift. En in een ziekenhuis is het natuurlijk¬†belangrijk dat pati√ęnten in hun bed van afdeling naar afdeling gebracht kunnen worden.¬†Dan heb je een beddenlift nodig. Zoek je een lift voor een hotel? Dan is het slim een lift af¬†te werken met stootlijsten. Zo beschadigen de karren van de schoonmakers de lift niet.

Recente projecten met een personenlift

Universiteit in de hofstad met meerdere liften en een roltrap in gebruik.

Nieuwbouw

VvE woningen in het Wijnhavenkwartier in Den Haag met 20 verdiepingen.

Nieuwbouw

Student Experience

Amsterdam

Zelfstandige studentenwoning in een modern studentencomplex.

Nieuwbouw

Energy Academy

Groningen

Topinstituut waar er wordt gewerkt aan innovatie op energiegebied.

Nieuwbouw BREAAM-NL

Dokkum Lyceum

Dokkum

De eerste M-Use¬ģlift van Nederland staat in het Friese Dokkum.

M-Use®

Sensata

Hengelo

Duurzaam gebouw voor sensorenfabrikant Sensata Technologies.

Tractie

Amsterdam RIV

Amsterdam

Het Amsterdamse RIV is een nieuwbouwproject in de Rivierenbuurt in Oud-Zuid.

Nieuwbouw

Bij Van der Valk Hotel Utrecht wordt de eerste evacuatielift van Nederland gebruikt

Nieuwbouw

Bram van der Sanden

“ Verschillende gebruiksbehoeften in een gebouw, vragen om goed na te denken over het type personenlift dat je kiest „

Bram van der Sanden - Marketing Manager
Ronald Koedam

“ Met M-Use¬ģ kies je voor personenliften die mee kunnen bewegen met de gebruikersbehoeften in de toekomst „

Ronald Koedam - Sales Manager Nieuwbouw

Verschillende soorten personenliften

Iedere soort personenlift heeft zijn eigen specificaties en toepassingen.
Ontdek in dit overzicht specifieke informatie over het soort lift in jouw situatie.

Beddenlift voor ziekenhuis of woon-zorgcomplex

Personenlift voor het vervoer van een bed en begeleiding. Vaak uitgevoerd met en voorkeursbesturing. Wordt vooral toegepast in de gezondheidszorg.

Brandcardlift

Personenlift die gebruikt kan worden door ambulancepersoneel met brancards. Een brancardlift is verplicht in een woongebouw met een toegankelijkheidssector en meer dan zes woningen.

Brandweerlift

Personenlift die door de brandweer gebruikt mag worden bij calamiteiten. De evacuatie kan hierdoor versneld worden. Een brandweerlift is verplicht wanneer een gebouw een verblijfsgebied boven de 20m vanaf peil heeft.

Evacuatielift

Personenlift voor evacuatie¬†zonder brandweer. Zo¬†kunnen mindervaliden via de lift worden ge√ęvacueerd¬†wanneer er geen brandweer¬†aanwezig is.¬†Unieke innovatie van¬†Mitsubishi Elevator Europe.

Rolstoellift

Personenlift waarbij in de bediening en grootte rekening is gehouden met rolstoelgebruikers. Wordt veel toegepast in woningbouw en woon-zorgcomplexen.

Heb je geen idee welke personenlift precies voor jouw situatie handig kan zijn? Wij leveren op vrijwel alle liftinstallaties maatwerk liften.

Veiligheid boven alles. Voor iedereen!

Een bouwwerk mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd.

Bouwbesluit 2012

Personenliften moeten voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Dit is allemaal vastgelegd in het Bouwbesluit. Om te voldoen aan de voorschriften van het Bouwbesluit 2012, maken we gebruik maken van rekenmethoden, checklijsten en richtlijnen zoals NEN-normen.

Bij Mitsubishi Elevator Europe zijn we daar volledig van op de hoogte. We hebben jarenlange ervaring in het bouwen en onderhouden van personenliften voor elke denkbare situatie. Advies nodig? Wij denken graag met je mee.

¬Ľ Meer over het bouwbesluit

Personenliften op maat

Wij ontwerpen personenliften compleet op maat. Zodat de lift bij je gebouw en het gebruik past. Denk maar aan een lift die volledig binnen de architectuur van het gebouw past, of een goederenlift met extra hefvermogen. Maar ook als de lift tegen een stootje moet kunnen, ben je bij ons aan het juiste adres. Dit geldt bijvoorbeeld voor liften in gevangenissen of waar regelmatig zware karren in vervoerd worden.

¬Ľ Meer informatie over maatwerk liften

Een lift als nieuw met liftrenovatie

Heb je al een bestaande personenlift, maar is deze aan vernieuwing toe? Of krijgt het gebouw waar de lift in zit een andere bestemming en moet de lift worden aangepast? Of het gaat om een update van het uiterlijk van de lift of zorgen dat meer mensen de lift beter kunnen gebruiken, bij ons kun je terecht. Het eindresultaat is bij modernisatie en complete vervanging van een lift een liftinstallatie die weer tientallen jaren mee kan.

¬Ľ Meer informatie over liftrenovatie

Kwaliteit personenliften zonder zorgen met M-Use¬ģ

Je wilt de lift gebruiken zonder je zorgen te maken over onderhoud, reparaties en hoge¬†aanschafkosten. Wij snappen goed dat je die zorgen niet wilt dragen en alleen wilt betalen¬†voor het echte gebruik. Daarom bieden wij M-Use¬ģ aan. Voor een vast bedrag per jaar en¬†met duidelijke afspraken maak je gebruik van de lift. Je hebt dus geen onvoorziene kosten¬†wanneer een onderdeel kapot gaat of als er een onverwachte extra storing is. Met M-Use¬ģ¬†zorgen we voor de beste kwaliteit en kun je de personenlift veel langer gebruiken. Zo dragen we¬†samen bij aan echte duurzaamheid.

¬Ľ Meer informatie over ons M-Use¬ģ

Zorgeloos liftonderhoud met beste beschikbaarheid

Heb je eenmaal een personenlift? Dan heb je ook onderhoud nodig. Liften waarvan wij het onderhoud verzorgen hebben met maximaal 1,0 storing per jaar het laagste aantal storingen van Nederland (aangetoond door onafhankelijke instituten, waaronder WPM, Liftinstituut en Eurlicon). We gebruiken hiervoor een goede onderhoudsmethode en goed materiaal. Hierdoor hebben onze liften een beschikbaarheidspercentage van 99,8% per lift per jaar. Dit is het hoogste gemiddelde van Nederland. Daarmee kunnen wij je verzekeren van de best werkende personenlift.

¬Ľ Meer informatie over ons liftonderhoud

Onze klanten over onze personenliften

Een goede samenwerking met tevreden partners voor de langere termijn. Onze klanten vertellen hun ervaringen met onze liften.

Ik ben pas bij een bijeenkomst van VVE’s in Dokkum geweest. Daar hoorde ik dat sommigen nu een lift moeten renoveren voor 34.000 euro. Dat zijn dingen waar wij ons helemaal niet druk over hoeven te maken.

Bestuurslid, VvE Grimma Herna Dokkum

Onze jaarlijkse kosten zijn met M-Use¬ģ ‚ā¨900 lager dan voorheen. Dat is zelfs nog exclusief alle energiebesparingen.

Bestuurslid, VvE De Eshof Rijssen

Wat ook belangrijk is, is het storingenverhaal. Als er een deur niet loopt of een motor niet loopt of weet ik wat dan hoeven wij er niet achteraan. Daar wordt voor gezorgd.

Gebouwbeheerder, VvE De Eshof Rijssen

'' Proactieve partner die een vraag kan beantwoorden in een concrete oplossing voor verticaal transport vanuit het perspectief van de klant/gebruiker,''

Senior Planontwikkelaar, Giesbers

'' Open communicatie, inleving op en bijdragen aan het programma van eisen, doen wat is afgesproken, uitstekende kwaliteit liften,''

Directeur, Inntel Hotels

M-Use¬ģ maakt het voor ABN AMRO mogelijk om zekerheid te hebben over de kwaliteit en kosten in de komende 20 jaar.

Senior Procurement Consultant, ABN-AMRO

Een prima firma om mee samen te werken, ze komen hun afspraken na en communiceren goed met de klant. Zowel in de service als bij renovaties en modificaties.

Werkvoorbereider l Vastgoed, beheer en onderhoud, Rijnstate

Harry Haisma
Jan en Marie de Vries
Liftonderhoud
VvE De Eshof in Rijssen
Paul van Doorn
Michel J. Geurts
Erwin van Baar
rijnstate
Jeroen Schutten

Vrijblijvend liftinspectie op locatie

Nieuwe personenlift nodig? Of voldoet je huidige personenlift niet meer helemaal? Onze liftspecialisten komen vrijblijvend op jouw locatie voor een liftinspectie. Wij geven garanties tot wel 40 jaar.

Twijfel welke lift geschikt is?

Elke situatie vraagt om specifieke oplossingen. Vraag vrijblijvend meer informatie aan zodat we samen de meeste geschikte oplossing kunnen vinden.

Een liftinstallatie die weer tientallen jaren mee kan. Daarmee lagere energie- en onderhoudskosten en minder storingen. Dat is wat een personenlift van Mitsubishi Elevator Europe voor jou kan betekenen.