Rolstoelliften ♿

Maak je gebouw toegankelijk voor iedereen door een rolstoellift te installeren. De wet stelt speciale eisen aan een rolstoellift. Ook andere mindervaliden hebben bijzondere behoeften als ze de lift willen gebruiken.

Waarom een rolstoellift

Zeker als je niet zo goed kunt lopen, is een lift heel belangrijk. En als je in een rolstoel zit, is dat helemaal zo. Heel veel openbare gebouwen in Nederland hebben daarom een rolstoellift. Maar ook in woningen is een rolstoellift belangrijk, vooral voor oudere en andere mindervalide bewoners.

Evert Visser

Mensen in een rolstoel zonder zorgen mobiel in een gebouw. Een rolstoellift is een speciale lift die daar rekening mee houdt.

Evert Visser
Evert Visser
Senior Managing Director

Liften voor mindervaliden

Soms moet een gebouw ook toegankelijk zijn voor mensen met andere beperkingen. Bijvoorbeeld voor mensen die niet goed kunnen horen of zien, of mensen met bepaalde allergieën. Dan gebruiken we bijvoorbeeld braille op de knoppen. Of zorgen we ervoor dat er omgeroepen wordt op welke verdieping de lift is, wanneer de deuren opengaan en wanneer ze dichtgaan.

Een lift voor als je doof en blind bent

Voor het Bartimeus Instituut bouwden we zelfs een lift die geschikt is voor mensen die doof en blind zijn. Samen met de organisatie vroegen we ons af: wat doe je allemaal in de lift? In deze lift wordt via tastzin gecommuniceerd waar je bent en wat de lift doet.

Eisen en aanbevelingen rolstoellift

In het Handboek Toegankelijkheid stelt de Nederlandse overheid bepaalde eisen aan een rolstoellift. Rolstoelgebruikers moeten niet alleen in de lift passen: ze moeten er ook eenvoudig in en uit kunnen komen en de lift kunnen bedienen. Dat betekent bijvoorbeeld dat de knoppen goed te bereiken zijn als je zit. En dat er rondom de uitgang van de lift op iedere verdieping genoeg ruimte is om met een rolstoel een draai te maken. Klinkt logisch? Toch houden veel fabrikanten hier niet altijd rekening mee.

  • Omvang: 1.050 x 1.350 mm
  • Afmetingen deur: 900 mm
  • Hefvermogen: 630 kg
  • Vrije draairuimte voor de toegang van de lift
  • Leuningen aan de zijwanden van de liftkooi
  • Bedieningsknoppen makkelijk bereikbaar
  • Een spiegel aan de overzijde van de deuren
  • Een combinatie van beeld en geluid om informatie over te brengen
  • Een bereikbare alarmknop of noodtelefoon

Rolstoellift in de praktijk

Mitsubishi Elevator Europe maakt op regelmatig een rolstoellift.
Elke lift met specifieke wensen en eisen.

Ruim
500
rolstoelliften
gerealiseerd

Student Experience

Amsterdam

Zelfstandige studentenwoning in een modern studentencomplex.

Nieuwbouw

Energy Academy

Groningen

Topinstituut waar er wordt gewerkt aan innovatie op energiegebied.

Nieuwbouw BREAAM-NL

Amsterdam RIV

Amsterdam

Het Amsterdamse RIV is een nieuwbouwproject in de Rivierenbuurt in Oud-Zuid.

Nieuwbouw

Maak een afspraak rondom rolstoelliften

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen van een rolstoellift in jouw situatie te schetsen.

Meer informatie over rolstoelliften

Twijfel je of een rolstoellift de juiste keuze is en of het allemaal gaat passen in het nieuwe project? Vraag vrijblijvend meer informatie zodat we samen naar jouw situatie kunnen kijken om ze de meeste geschikte oplossing te vinden.